Tuulen henkäys

Totta. Tuulee. Mittari ei ennää oo huutanu yli kolomeekymmentä. Varjossa. Eikä öisin oo ennää rooppista yli kahenkympin lämpötillaa. Ja mistäkö Ukko moisia ossaa raportoija ? No kenties siks ettei oo ny parriin viikkoo nukkunu yli nelijän tunnin yöunia. Ja ku on herreillä yöllä kolomen aikaa ja sisällä paistuu ni sillon mennää kartanolle vilivottelee. Eikä muuten siihen aikaan oo juurikaan meteliä pihalla. Toki linnut on muutenki vähentyny ku ovat saaneet poikasesa maalimalle. Mutta omala tavalla oikeen rentouttavvaa istua yöllä ulukosalla. Vaikkei saakkaa nukuttua.

Juu. Joku tietysti sannoo että osta tuuletin. On jo. Mutta ku se on nimennommaa tuuöetin ni se vaan siirtää kuumaa ilimaa paikasta a paikkaan b. Se ei varsinaisesti viilennä. Ja semmosia laitteita saa netistä tilattuna muuten vasta huhtikuussa. Kokkeilkaa vaikka verkkokauppojen tarijontaa.  Että jos helteet on yllättäny meteorolookit ni myös kauppiaat. Ohan se toki aavistuksen hankalampaa ennustaa säätä puolivuotta etiäpäin ku ei ne ammattilaiset onnistu ees huomisen säässä. Ees joka kerta.

Vaan joo. Ukon kunto on sanottasko suunnassa alas. Painoo on jonku verra tippunu. Syytä ei tietysti tartte kaukaa hakia. Helle. Ku ei jaksa liikkua ja sitä kautta ruokakaa ei oikeen maistu ku enne. Tai siis syö Ukko kyllä mutta vähemmän. Ja ku pumppu ei oikeen kans tykkää lämmöstä ni siitä se lähtee. Käynti postilaatikolla on ylärajjoilla. Tielle ei viitti lähtä kuumuuvessa talsiin ku se on mallia piki. Siinä se lämpötilavasta saunalukemia tavotteleeki. Ja ku olo on huterahko ni ei oikeen arvaa pyöränkää päälle hypätä. Vaikka suoraan sanuen mieli tekis.

Jottai on tää helle toki opettanu. Tai oikiastaan pallauttanu mieleen. Neste. Ja reilusti. Eikä pelekkää vettä. Pittää olla suolaa. Jos ei tykkää vissyistä ni laittaa sitte siihen tavalliseen vetteen pikkusen suoloja. Ja vaikka samavverran sokeria. Mutta sokerista mieleen että nuo jahavat summuut ei oikeen ainakaa Ukolla toimi. Jotenki se niitten sokerimäärä taas aiheuttaa sitä pirteyttä jota tässä tilassa ei oikeen millää kaipis. Ku pittäis joskus pystyä nukkumaanki. Jos ei yöllä niinku normaalit ihimiset ni johonki muuhun aikaan. 

Mutta kaikesta huolimatta ollaan ilosia. Kesä ja lomat ja kaikkee. Aurinko paistaa joka paikkaan. Uimaveet on lämpimiä. Vestareita on joka viikolloppu. Ja niitä on ihan joka makkuu ja lompakolle. Ja kesäteatteriaki on tarjolla melekeen joka pitäjässä. Ja ku ollaan Suominimisessä maassa ni on vaikka jos minkäsorttista kotielläinpihhaaki. Hevosia ja lehemiä. Lampaita ja kanoja. Ukko myöntää että matkustaminen kotimaassa on kalliimpaa ku ulukomailla mutta kannattaako niitä vaivoin tienattuja euroja kantaa muitten maitten nautittavaks ? Kysyn vaan. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli