Lauvantaitanssit

Juuh. Muistaako kukkaa sitä aikaa ku telekkarissa oli vaan pari kanavaa ja neki värittömiä ? Ukon muistin mukkaa oli lauvantaisi ohojelmassa Kahilan juontama tanssi ja lauluohojelma. Vai oliko se Kahila... Kuitennii. Ja miten se taas liittyy mihinkää ja varsinkaa Ukon plokii ? No. Akka lähti toiselle puolen pitäjää kuuntelee mussiikkia. Otti serkkutytön matkalta mukkaa ja huishais katos. Että toinen tästä huusollista on tansseissa. Ja on lauvantai. Ja Ukkokaa keksiny muuta tekemistä ku alakaa kirijottaan. Saas nähhä mitä tullee. Tansseista ja tekstistä.

Nii. Kulunu viikko ja nuo helteet on ollu Ukon sairasjakson varmaan jos ei vaikeimmat ni pirun lähellä. Eikä ihan oo helepottanu vieläkää. Mittari ei tosin huitele yli kolomessa kympissä mutta lämmintä on silti. PIttäis tulla kovia satteita ja ukkosia. Sato joo mutta ei sen aikana ois ees ehtiny huokasta. Kuuro. Muutama hullu pisara. Moisesta nurmikko ei ees kostunu. Mahtoko ees huomata. Toki lämpötilan lasku saattaa helepottaa nukkumista. Jos ei sitten ilimat yllätä ja kuumene yötä kohti. Ois nii Ukon tuuria. Vaa ohan tuohon jo melekeen tottunu ettei asiat mee ku römssöössä.

Nii. Helle. Nahka tykkää mutta tuo halavatun pumppu. Onneks sentää syöpälääkkeet on ollu tauvolla ja sitä jatkuu vielä ens kuun lopulle. Ahistukset on jääny oikiastaan kokonaan poijes. Tai ne isommat ainakin. Ei tää olo helteillä mittää luksusta oo ollu. Varsinkaa ku eijjoo oikeen sosiaalista elämää päässy nauttimaan. Oikiastaan ainuat reissut tullee tehtyä aamutuimaan. Ruokakaupassa on käyty. Muut liikkeet ja virastot on sitte kii siihen aikaan eli noukou. Mutta mitäpä tuosta. Eiköhän talaviaikaan sitten kerkiä niihinki. Taikka kenties jo syksyllä. Jos ei täysin erakoitunu siihen mennessä. Otetaa riski.

Että silleen. On tuossa tullu keskusteltua näistä helteistä. Tuntuu joilleki olevan vaikiaa käsittää ettei kaikki vaan tykkää moisista. Että olokaa vaiti ja nauttikaa kesästä. Mutta ku ei nauti. Ja tää on sitten eka kesä ku ei. Viime vuonna pysty tosiaa vielä jotenki toimimaan... Toki ei ollu näin kuumaa eikä näin pitkää. Mutta tuntuu olevan tää kotimaan sää juuri tämmönen. Kohtuuton. Jos keli on viilee ja ootetaan helteitä ni käy just näin. Ne ei sitte tunnu loppuvan. Ja ny ku kaivataan satteita ni niitäki tullee sitte päivätolokulla. Kun ei vaan luontoherralle passaa että ois vaikka päivät lämpimiä ja yöt satas. Ois kivvaa eikö juu ?

Vaan niihän se mennee että toinen tykkää tytöstä ja toinen äitistä. Nykyvään saattaa olla jopa tykkäyksen kohteena isäki. Hih. Että annetaan kaikkien kukkien kukkia ja arvostettaan myös niitä toisten mielipitteitä. Ihan kaikkien uskonto ja puoluerajojen ylitte. Vaikka. Se että joku on eri mieltä ni olokoon. Moiseen inttämiseen ei kannata helteillä varsinkaa tuhlata kallista enerkiaa. Vaikka Ukko myöntää että joskus on oikeen rattosaa pikkusen inttää. Ja joskus enemmänki. Mutta katotaan sitä sitte ku kelit viilenee. Jookosta ? Ja. NI.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli