Juhannus

Nii. Se on kuulkaas vasta ny. Jos kalenteriin on luottaminen. Kakskytänelijäs. Se perinteinen juhannuspäivä. Siis ennen ku markkinavoimat ja joku päättävä elin teki sille temput ja siirsi sen jokavuotiseks viikolloppujuhulaks. Ja samalla se muuten on urosmiesten nimipäiväkaatopaikka. Meleko monen päivä samalla kertaa. Että onneks ja olokoon vaan kaikki Jussit ja sen kaverit. Kakkua pöytään ja kukat kompostiin. Juhannus on ohi ja jokku hölömöt oottaa jo Joulua. Hih.

Vaan asiaan. On ollu aikamoinen viikko. Ukko on liikuskellu aikas hilijasesti ku ei oo meinannu kunnolla hapet liikkua. Kaks kertaa on oltu päivystyksessä ja yks yö ihan osastolla. On tutkittu keuhkoja ja pumppua. On tehty verenpainetestejä. On mulukattu lääkitystä. Ja sen lisäks tietysti pari pakollista käyntiä hemapolilla. Onneks ens viikko on taukua. Niin velkatesta ku ärrästä. Ja yhestä pumppulääkkeestä jonka nimiä Ukko ei muista. Ja vaikka muistaski ni ei ossais kirijottaa.

Joo. Viimesimmän lääkärin mukkaa Ukko kärsii ihan semmosesta sanottasko synnynnäisestä vaivasta. Yksinkertasesti sanottuna alahasesta verenpaineesta. Noppeet ylösnousut on sillo myrkkyä. Paineet ei ehi aina mukkaa ku Ukko roppasa nostaa pystyyn. Ja ku siihen laitetaan sitte lääkkeet jokka laskee jo valamiiks alahasia paineita ni soppa on aika sakiaa. Taikka huimaavaa. Kuinka vaa. Mutta olotila ei oo millää mittarilla miellyttävvää. Hiukkasen siis laskee sitä elämisen laatua.

Nii. Se laatu. Vuos sitte Ukko oli ihan tyytyväinen ku oli lämmintä. Hellekkää ei haitannu. Vaan ny ku on takana pumpun leikkaus ni tilanne onki ihan eri. Jos ulukona on oikeen kuumaa ni pumppu ei oikeen tykkää. Iho kyllä nauttii mutta se ei palijoo lohuta. Eikä Ukko ny tarkota ulukona touhuamista vaan ihan pelekkää olemista. Se riittää olon hankaloittamiseen. Täys ymmärrys senioreille jokka kärsii kuumuuvesta. Ja samalla suru kun ei oikeen voi nauttia kesästä. Vaikka nuo kelit ei juuri ny haittaakkaa ku vaan vettä sattaa. Ainaki toivotaan hetken nii... Sori.

Joo. Taukoviikkoo siis pukkaa. Saa nähä kuinka läkkeitten muokkaus vaikuttaa arkeen. Huomenna pitäs teekoossa pyörähtää puhaltelemassa joihinki tötteröihin. Jottain pehviä ja piroa. Kokemus uus sekin. No. Kaikellaista sitä onki jo tässä vuosien aikana tutkittu. Siitäkin tekis varmaan jo yhellaisen opuksen. Neuloja on tähän nahkaa jo ainaki tuhansia tökätty. Suonet on jo sillä mallilla että kohta varmaan otetaan näytteet nokasta. Hih. Muta sitä enne nautitaan siitä mitä on. Vaikka se oiski vällii hankalaa. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki