Aika

On aika. Ja aikaa. Ja kiitettävästi ois taas ajankulua. Ainakin ens viikolla. On pumpulle kokkeita. On verikokkeita. On lääkäriä. Ja pari piikkiä. Ja hieroja. Että jos vaikka tuosta kaulan aluveelta veri kulukis ihan vintille asti. Jonku aikaa ainakin. Että ois kolome reissua isolle kirkolle. Ku jäi tällä viikolla reissu tekemättä. Ukko myöntää sillä eholla että ette kerro kellekkää.. Ettehän ? Ukko ei oikeen uskaltanu lähtä. Ei ajamisen puolsta ollu ropleemia. Mutta tuo hetkittäinen ahistus tekkee minkää tekemisestä hankalampaa. Ja tiijä vaikka menis pahemmaks ja ois miöijuuna kilometriä kotua. Ei kiva.

Mutta siitä ajasta Ukko aatteli. Ku sitä on. Sairaana ja eläkeläisenä varsinki. Muutaman tunnin päivästä vois kyllä mielellää myyvä hyvvään hintaan jos joku vaan ostas. Vaan eijjoo jonua ollu oven takana moista suorittamassa. Ukko joku vuos kysy työttömyystoimistosta että oisko niillä jottai työmaata joka ottas vaikka ilimaseks jottai puuhaileen. Ei ollu. Niiettä Ukko ei ihimiettele työttömien määrää. Ku oikiasti ois ollu tarkotus vaan saaha ommiin ruttiineihin hiukkasen muutosta. Vaikka jottai pientä puuhastelua saamaan ajatukset pois sairastamisesta.

Ukko kyllä muistaa sen ajan ku oli töissä. Kauhia kiire koko ajan. Ja vappaalla se vasta muka kiire olikin. Kaikki hommat piti tehä heti ja samantien. Sitte piti vielä ittiä viihyttää kylillä ja senhän sitten arvaa ku yrittää kymmenen tunnin hommia tuntii tehä että lepohommat moisesta kärsii. Ja ku moista aikasa tekkee ni roppa sannoo seis. Taikka kaput. Ukon kohalla pyssäys oli semmonen puuseinä. Hiukka jousti ku ei koko touhua lopettanu. NIiettä jos ny sais uuven sauman ni muistas kuinka tärkiää se paikalleen jämähtäminen välillä on.

Yks taikasana tässäkin on se Ukon lempijuttu. Kohtuus. Töitä kohtuuvella. Lepoa riittävästi. Ja hupia sopivasti. Resepti parempaan. Ehkä. Ja pittää muistaa että roppa eijjoo ainua tärkiä tässä sopassa. Pittää muistaa huolehtia myös siitä kaulassa kii olevasta möykystä. Pittää muistaa käyttää niitä aivosoluja siitäkin huolimatta onko niitä kaks vai usiampi toimiva jälellä. Toiset tekkee ristikoita. Yhet lukkee. Kukin tyylillää. Mutta aivokapasiteettia pittää käyttää. Ärsyttää muistia. Ei tartte lukia ittiään tohtoriksi tai vastaavaks. Toki jokkainen tyylillää. Kohtuuvella.

Oiskohan täsä jo viikon plokia kohtuuvella... Hih. No oli tahi ei ni Ukko siirtyy kuluttaan aikaa tavallaa. Taikka vaan istuu ja kattoo ku kello käy. Se ei välttämättä kuulkaas naaraat oo laiskuuta jos uros ei mittää tee. Se on lepua. Akkulattausta. Vai mitä ? Ni.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki