Hau aar juu ?

Elikkäs kuis voit ? Kysyvät. Moni tuttu. Ja joskus puolisemmosekki. Ja Ukko vastaa. Ja aika ussein saa sitten kuulla että ku se tauti ei näy. No ei nii. Mekekeen vois heiltä jo kysyä että pitäskö. Olla vaikka semmonen kymmenen sentin pahka ottalohkossa ja siinä ois teksti että syöpä. Ukko voi kokia olevasa oikiastaan onnellinen sen suhteen että tauti ei tosijaan näy ulospäin. Riittää ku se sotkee ihan vaan semmosen pienen asian ku verenkierron. Nu hätä. Nii. Ja joittenki mielestähän Ukolla ei oo mittää vikkaa ku eijjoo näkysällä.

Nii. Se. Mutta Ukkopa kertoo ny yhen jutun. Syöpä sinällää on tässä sotajutussa aika pieni onkelma. Isompia juttuja on kaverit jokka tullee sen mukana. Jos ihan vaan Ukon kohalla mietitää ni osteoporoosi. Kilipirauhasen vaivat. Silimäonkelmat. Nivelkivut. Pumppuvijat. Iliman syöpää ei ois varmaan mittää noista tullu. Ehkä. Tai ainakaa heti löytyny. Ja ku tuohon lasketaan sitten se että vastustuskyky on niinku mitä sattuu ni oikiasti se mieslunssa tuntuu ihan joka nivelessä, Ei tartte nelijänkymmenen asteen kuumetta kunnon tautiin. Ei. Kyllä se tuntuu jo alemmissakin lukemissa. Että jos lääkkeillä on sivuvaikutuksia ni on syövälläki. Siis sillä joka ei näy.

Nii että voijaan. Vaikka ihan hyvin. Riippuu toki kysyjästä. Ukolla on joskus semmonen inhottava tapa että jos tullee joku semmonen hiukka ouvompi tappaus tekemää kesksutelun tynkää ni heitetään siihen jutun aluksi että syöpä voi hyvin. Sitten onki jännää seurata niitä naaman väänteitä ku toinen miettii aivosolut pomppien että mitä ny sanos. Sanosko mittää vai poistusko heti. Ukko antaa vinki. Jos ollaan samassa paikassa yhtaikaa ja kuulet eka kertaa Ukon syövästä. Ja jos ensimmäinen ajatus on sääli ni poistu. PIjan. Ukko ei kaipaa moista. Jos taas aijot kysyä jottai lääketieteellistä ni unoha. Ukko eijjoo lääkäri. Mutta kysy toki että kuis voit. 

Nii. Ukko ei oikiastaan kuitenkaa kiellä kysymästä ihan mitä vaan. Se vaa on sitte vastuu kysyjällä jos vastataan samalla tavalla. Miten sattuu. Mutta toki on pääasia että syövästä puhutaan. Ja jokkainen sairastaa omalla tavallaa. Kärsii kipuja eri lailla. Toiset seleviää puranalla ku toiset tarttee kipupumppua. Ollaan yksilöitä kaikki. Kivusta ei saa kärsiä. Mutta tauvista saa puhua. Myös miehet. OIkiastaan ois aikalailla toivottavvaa että MYÖS miehet. Vaikka ollaa jääriä ni voitas avata suumme hiukka usiammin vaikka sen syövän takia. Ei vaan lääkkeitten oton vuoks. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli