Päk tu pisnes

Juu. Arki. Herätys viisnelijäviis. Jalakahoitoon pittäis mennä. Kissoille murkinaa ja ommaan konneeseen kahavia. Automoppiili hetken aikaa roikassa ku on ollu käyttämättömänä monta päivää hankien alla. Onneks lämpötila on pysyny kohtuuvessa ni ei tartte teräasseitten kans hakata autua essiin. Pelekkä kevyt harjaus riitti. Eikä lämmitystäkkää tarvinnu puolta tuntia enempää. Vaikka on semmonen sätteilylämmitin. Kuulemma lämmittää tuota moottoritillaa van alapuolelta. Eikä kierrätä nesteitä. Taikka jottai. Viisaammat saa selittää.

No. Ukko autoon ja menoks. Ja liijan aikasin perillä. Taas. No hetki sometusta ihan ratin takana luvan kans. Taikka no... Vaan kello käy ja Ukko siirty hoitopaikan ovesta sissään. Ja arvas yrittäjän ilimeestä että ny ollaan väärään aikaan toki oikiassa paikassa. Itteasijassa aika oli varmistusta vaille ollu selevä. Mutta joku viesti oli tai ei menny perille. Ja kun kysseessä eijjoo mikkää maalimaa kaatava asija ni uus aika on varattu ens viikolle. Pittää vaan verikoje siirtää puoli tuntia. Suunnilleen. Kuten sanottu ni Ukon kalenterissa mikkää eijjoo kivveen hakattuna. Kaiken pystyy siirtään. 

Nii. Vaan tuo hoitohomman siirtyminen sotki kyllä sitten aamun aikataulun. Ei ollu auki mikkää muu paikka. Kahavila toki ja toriparlamentti. Maalima parani munkkikahavilla. Ja sitten ku oli kaikki keli ja muut hommat käsitelty ni oli aika siirtyä takas hemma hus. Tokihan ois voinu ajella takas jossain vaiheessa mutta ku tuota matkaa aina kertyy ja pensakin on näillä huudeilla suht kallista ni ei. Ukko sen sijjaan keitti kahavit. Akka puuron. Ja sitten päästiin siihen joka kuukautisseen riemujopiin. Lasku. Pikkusen vanahaa hittiä mukkaillen että eläke tuli ja eläke meni. Aikalailla huomaamatta.

No. Nyt ku on Akan iltavuoron takija jo päivän aterija nautittu puoliltapäivin ja nyt iltapallaa jo silleen kevyesti... Päikkärit nukuttu. Kiekkua tuijotettu jo pari errää. Ei hyvältä näytä niinku pohojosen silimin. Toki nousee se aurinko huomennaki vaikka kävis tuossa kuinka. Niinku monesti aikasemmin sanottu ni nykyvään helepompaa tuo seuraaminen ku ei tartte verenpainelääkkeitä. Taikka no... Nythän niitä vasta tarvii muttei tuon sportin takia. Ja kohta se paine taas laskee. Sauna. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli