Mattomakkaratai....

Maanantai. Arkipyhä. Pääsijäisjottai. Ukko ennää tiijä näitä kirkon juhulia. Kai tälläki päivällä joku makkaranimi on. Tai matto. Samase. Ukon päivä alako ihan niinku ennenki kissojen herätyksellä. Ovat muuten sitkeitä moisessa touhussa. Sen pienen liikkeen ku erehuyt tekemään ja nämä huomaa. SItten käynnissä on ennää viivytystaistelu siitä kuinka pian Ukko on laittamassa ruokaa jumalille. Juu. Tänäki aamuna ku kinttusa laski sängyn reunalta ni nelijä karvasta otusta puski kii. Eihän siinä voi olla kiukkunen. Eihän ?

Täälä on päivä ootettu sitä kauhiaa keliä. On juotu kahavia ja syöty puurot. Aurinko paistaa. On keitetty teetä. Syöty herkkulihoja oikeen makioitten pottujen kans. Ja aurinko on paistanu. Ja ny ku kello takkoo kohta iltaseittemää ni alakaa pyryttää. Se että onko tämä ny sitte kauhiaa keliä ni... EI. Koska ollaan kuiten vasta huhtikuun alussa. Tähän aikaan kuuluu sattaa lunta. Ja jos on latvastaan niin laho että on vaihtanu autoosa kesärenkaat ni saaki kärsiä. Ukolla on moiselle yks sana. Itijootti.

Ja hiukkasen hölömöks tunti Ukko ittesä ku luki viimesimmän uutisen tankokuninkaasta. Herralla on tietääkseen rikoseppäily alla. Ja korjakkaa jos on Ukko väärässä mutta ainaki ylleesä moisesta lyyvään kielto matkustaa ulukomaille ? Vai ? Että miten tämä kansan suosikki on epsanjassa ? Vastakkaa viisaammat. Ja kertokaa samalla miks tätä miestä pitäs sääliä. Jos on tarpeeks typerä käyttämään huumeita ni sillon pittää antaaki huutia. Ja ihan reippaasti. Nää aineriippuvaiset ku tuppa ollee kovapäistä sorttia.

Juu. Se siitä ja Ukon uutisista. Tännää ei saunota. Tännää on vaan rötväilty. Saunaakaa ei illan kähämään lämmitetä. Nukkumaan pitäs mennä suht aikasin ku ois herräys ennen sian pieremää. Varmaan jo kello kuus alakaa tiuku vinkuun. Sitten pitäs olla jo kylille menossa. Mutta sitte saaki jo heittäytyä vaakatassoon. Ukko ku mennee jalakahoitoon. Ja ei se oo pelekkää akkojen hömpätystä. Ukko suosittellee ja lämpimästi. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli