Lämpimät maut...

Se ois taas sunnuntai. Etellisestä horinasta tullee tasan viikko. Seittemän päivää. Tunnit saa jokkainen laskia ite. Ukko ei joko jaksa tai ossaa. Tai oikiastaan jos ihan rehellisiä ollan niin ees kehtaa. Ku ei sillä oo suurtakaan väliä. Teksti tullee ajallaan ja junat kulukee. Taikka jos kysseessä on veeärrä ni kulukee ehkä. Syitä myöhästymiseen kertoo ylleesä samana aamuna Pee Pouta. Hih. Jos naurultaan kykenee. Toki se on erittäin ja hyvin tärkiää että ossaa nauraa. Myös ittelleen. Toki muillekki saa nauraa mutta sitä ei aina kannata tehä julukisesti. Saattaa tapahtua se mielen pahotus. Rentijuttu.

No. Viikko. On ollu se hoitojakson kakkonen. Että eessä ois vappaata. Paitti että pari hammaslääkäriä. Muuta ei. On aikaa suunnitella kessää. Ja kenties pikkusen ens syksyäki. Mutta niistä joskus myöhemmin. Mittää varmaa ei mistää oo kerrottavana. Ja toisaalta... Mikkää suunnitelma ei oikeen Ukon kalenteriin istu. Ei ainakaan mikkää joka on kauvempana ku viikko. Ja näillä näkymin tärkein asia mikä tulevassa siintää on tuon musta tojotan katastus. Tais olla ens kuun loppuun mennessä. Ja kai siihen pittää sitä ennen vaihtaa kesäräpylät.

Niin. Räpylä. Kai sekin on jo jonkillainen kesäkevvään merkki että pesäpallo alakaa. Kotikylän poijat kävi voittamassa ihan epsanjassa asti. Kai keli oli ainaki kohillaa. Luulis. Vaikka ohan tuo ollu lämmintä kotimaassaki. Josta tulleeki hämmästys ku jokku kulukee tähän aikaan ulukomailla auringon perässä. Saman mollukan joka lämmittää jo täälläki. Ukko on sanonukki jotta ymmärtää jos mennää tammihelemikuussa hakkeen ruskiaa nahkaa. Sillon täällä oikiasti eijjoo lämmin. Saattaa olla sen kuuskytä astetta erova moisiin etelän maihin. Sallitaan moinen toiminta.

Vaan joo. Anteeks paussi. Ukko söi jäätelön. Juu. Se on se aika vuojesta taas että oikiastaan ees hiukkasen maistuu moiset. Talavella aikas harvassa on tuon kylymän herkun popsiminen. Saatikka että ostas oikeen laatikon pakkaseen valamiiiks mielitekoja varten. Eikä tuo valikoimakaa ymmärrettävästi kauheen laaja oo pakkaskelillä. Vaan vielä taitaa mennä hetki ennenku avvautuu oikiat jätskikopit. Vai onko joku jo nähäny ? Mikähän mahtaa olla kesän hittimaku... Terva. SItruuna. Hapansilakka ? Joku laporatoriossa iliman elläinkokkeita rakennettu keinotekosen makunen aromikas makuelämyksen kaltanen tuote. Hih.

Mutta ny Ukko syöksyy alakertaan Akan tykö. Iltaa vietetään iliman saunaa tällä kertaa. Akka mennee aamuks taas työmaalle ja Ukolla on se hammaslääkäri. Niiettä saattaa olla ihan vaan kevyt iltapala ja hetki telekkaria ja sitten peiton alle.  Juu. Ei oo ku seittemän. Mutta kuten on sanottu jo niin monesti että sillon nukutaan ku nukuttaa. Lepo pittää rattaat hyvässä rasvassa. Ja ku meillä on vaan yks roppa ja elämä ni pijetään siitä hyvvä huolta. Kykyjen mukkaa. Ja ollaan armollisia ittellemme. Ei kannata vaatia mahottomia. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli