Kuraves

Makia laps. Laulaa ratijo. Kiva. Ja sitte nahatonta poppia. Nojoo. Aprillipäivä. Onneks ossuu tällee pitkien pyhien keskelle ni eijjoo tarvista liikkuva tuolla ihimisten ilimoilla. Melekolailla vähentää mahollisuuksia tulla huijatuks. Ei sillä että Ukko tännää mittää uskoskaan. Ku ottaa kaiken jekkuna ni eipä tuu koijatuks. Ehkä. Vaan mitä tuo toisaalta haittais... Pikku mielen vääntä ja kääntö ja huijauskoijaus tekkee hyvvää välliin. Ja varsinki jos se aiheuttaa ittelleen nauramisen. Tuon jo lähes unohetun lajin. Kaikille muille hymmyillään mutta ei ny herttinen ittelle. Nii. Kokkeilkaapa.

Mutta. Ku on ollu noita pyhiä ja Akallaki vappaata ni se tietää enemmän sitä yhteistä laatuaikaa. Tai ainaki yhteistä aikaa. HIh. Juu. On kuulkaas istuttu tuolla hankien keskellä rottinkijakkaroissa. Nuotion eessä. Paistettu makkaraa. Tai ainaki kuumennettu. Ja oltu yhessä. Ja on laitettu Ukon konttoriin hyllyjä seinälle. Kahestaan. Ja kun siihen lissää sen että aamusella vietettiin peiton alla aikaa herräämisen jäläkeen pitkä tovi. Ja ei. Hyi teitä. Mutta aatelkaa toisaalta ihan kuinka vaan. Totuus on tuolla jossain. Heh. Eikä kaikkee kerrota ees päiväkirjalle.

Mutta. Kepposia. On ollu rahasampoo. Kaikennäköstä ilimaseks jajettavvaa. On oltu jossain missä ei sitten kuitenkaa koskaa oo käytykää. Varmaan naimisissaki. Jännää tuo ihmisen loputon tarve huiojata muita. Ja ku yhtenä päivänä oikeen luvban kans saa koijaya ni se suoranainen ilikeys oikeen kukostaa. Jotenki tuo päivämäärä antaa muka mahollisuuven olla piru. Pitäs ny kuiten olla ihan inihimillinen. Miettiä kuinka se kenties ja mahollisesti vaikuttaa huijattavvaa. Nii. Ukko ny ei missää muotoo kiellä kettää piloja tekemästä mutta kannattaa miettiä maholliset seuraamukset. Varalta.

Juu. Sunnuntai. Huomenna siis... Maanantai. Mutta pyhä. Kuka keheveli näitä kalentereita rakentaa. Kirkko. Nii. Moisen instituution takia ihimisillä mennee kellot ja kalenterit  puhumattakkaa maksoista ihan sekas. Ei sais olla näin montaa pyhhää yhessä nipussa. Joku kiintiö pitäs olla. Eeuutirektiivi. Juuh. Semmonen. Ja sammaan syssyyn saisivat lopettaa tuon kellojen eestaas runkkaamisen. Kukkaa moisesta oo ikikuuna ja päivänä hyötynnä. Mutta Ukko ja Akka aikoo ny hyötyä toisen palakallisesta vappaasta ja istua lautojen päälle. Vettä heittäen. Tiijättehän ? Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli