Tauti

Sunnuntai. Viikko loppuu. Vanhenee kässiin. Niinku elämä. Ja roppa. Ainaki Ukolla. Akka oli yön töissä ja Ukko valavo. Tai siis ei het kerta saanu unen päästä. Ja se ei ainakaan johu unen pään koosta. Kai. Mutta valavottua tuli. Pitkästä aikaa yli puolen yön. Oikiastaan jo tovi ku on valavonu yli yhentoista. No. Ja sitte aamulla taas saiki nukuttua. Ku oli ensin kuuven aikaan päästäny pari kissaa pihalle ja käyny vessassa. Ja ottanu eka erän lääkkeitä. Alottanu kemiallisen sojankäynnin sisätilloissa. Siis ropassa. Joka sitte pari tuntia muhittuvaan roihahti. Tai no liekeistä voi puhua kuitenkaa....

Juu. Että kun tätä elimistöä on ny pari viikkoo kiusannu ensinnäki viirus ja sitten sen hoitoon pommitetut lääkkeet. Plus omahoitojuomat ja särkylääkkeet. Jonka päälle laitetaan ruokavalion ja ylipäätään syömisen epäsäännöllisyyven lissääntyminen ni yhensortin ruuvansulatusteatteri on aikalailla ohjattu ja ensiltaa vailla. Ja se oli sitten tännää. Pääosan esittäjä elikkäs jätteenhoitolaitos teki kyllä elämäsä esityksen. Hoiti roolisa puhtain paperein. Juu. Pelekkä suihku riitti. Mutta posliinista valamistettu IiDeeOo tuli tutuks.

Juuh. SIitä ijästä. Nuorena ja terveenä lentsu ku tuli ni se viipy sen päivän pari. Ny tällä ijällä ja hoitohistorialla tauti tullee asumaan. Viipyy muutaman viikon ja jättää aina jottai nurkkiin lojumaan. Koskaan se ei kokonaan katua. Jonku rippeen jättää jonneki keuhkojen torviin. Valamiina uutta visiittiä varten. Onneks Ukolla on tuota roppaa ja noita torvia semmoset määrät että joku tautipirulainen pessää tehhessää ylleesä eksyy. Eikä ihan heti oo takas tulossa. Ainakaan mielellään. Varsinkaa ku Ukko ampuu suht herkästi ja meleko kovilla panoksilla heti. Miettimättä. Ja varsinkaa kysymättä.

Nii. Vaivat. Omallaisesa. Toisista enemmän riesaa ku toisista. Ukko on joskus tuuminu tuosta lentsusta ettei se oo mikkää tauti. No. Ei kai se ookkaa mutta ei se tee siitä sen hauskempaa. Tai siejettävämpää. Ku se oikiasti pahetessaa voi vaikka viijä sinne mullan alle. Toki sillon lähöt on jo valamiiks huonot. Taikka sitten se kuulusa paska säkä.  Vaan olokoo. Ukko vois säkäjutusta tehhä siltaa ja kysyä. Oisko kellään ? Tietua ? Esimerkiks semmosesta että mikä on tän maan paras kirpparipaikkakunta ?  Vois kesäreissua suunnitella. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli