Ruuhkaa ja rajotuksia.

Pakkasta. Lunta ja pakkasta. Lunta. Pakkasta. Aurinkua. Elikkäs muutosta vaan ja ainuastaan noista yhessä. Hoksaatteko ? Luntako... No sitä on ollu ja näyttää juhannukseen asti reippaasti olevanki. Pakkasta ? Ei sekkää näytä muuttuvan. Aamulla yli kakskytä. Ja ollaan maaliskuussa. Meille vanahemmille tää ei toki historijan saatossa oo uutta mutta viime vuosina ei moisiin lukemiin olla totuttu. Niiettä jälelle jää se aurinko. Että kuinka se ois muuttunu. Yksinkertasen simppeliä. Monen kaipaama valo on saanu kaverikseen lämmön. Sätteet oikiasti jo sulattaa tuota lunta. Tai ainaki se näyttää siltä.

Vaan asijaan. Piikki. Pirssiin ja menoks. Näky perjantainen viikkopyhä polilla ku ei meinannu persposkille paikkaa löytyä. Tuntu kaikki potilaat olevan yhtaikaa liikkeellä. Kahavilan puolella sen sijjaan ei ollu ruuhkaa ja se taas näky siinä ettei saanu tuoretta pullaa. Oli ilimeisesti menny matemaattiset suoritukset sille istumalihakselle. Taikka toinen vaihtoehto olis että ennen ku Ukko saapu nauttimaan kuumaan kultaa ni oli ollu oikeen viimesen päälle ruuhka. Ja kaikki pullat menny. Ny puhutaan kuiten tällä kertaa äärkioskin pullista. Ei mistään kanttiinikierukoista.

Ruuhkasta tulikin mieleen. Puhutaan lentsuaalloista ja rokotuksista. Puhutaan siitä ettei henkilökunta sais sairaana tulla työmaalle. Ettei tartuta potilaita. Tai työkavereita. Tuli tästä mieleen vielä oma kohtalo. Että kun kotona vakavasti sairas. Ja se toinen puolisko vaikka sairaanhoitaja. Ni se että sen työkaveri tulis kipiänä töihin viiruksen kans ja levittää sen pöpön työkavereille. Ne kun ei välttis sairastu mutta niitten jo valamiiks heikommin vastustavat tojennäkösesti kyllä. Että se aatos että pitäs olla kuumetta että on sairas ni kannattaa unohtaa. Jos on heikko olo ni jääkää kotia. Kiitos.

Sitten. Asia joka on Ukkoa hämmästyttäny jo pitempään. Noppeusrajotukset. Ja niitten kameravalavonta. Josta siis jo tähänki asti on ennakkoon varotettu. Kylteillä tosin. Nyt aikovat laittaa niitä kameralla täytettyjen sijainteja intternettiin. Pyhä yksinkertasuus. Ukko ymmärtää kyllä jos isosta kuopasta varotettaan. Mutta siitä että pitäs ajjaa kuuttakymppiä. Miksi hitossa ? Jos ei älyä pittää sitä noppeutta alle sen rajan ni kärsiköön. Tuo varottelu aiheuttaa vaan vaaratilanteita ku pösilöt polokee kaasua ja jarrua vuoronperrää. Kyltti. Kamera. Kyltti. Ihimisen lapsi on vaan joskus pölijä.

Vaan ny. Saunottu. Kohta plokattu. Iltapala. Unta. Muuten antipioottikuuri ku on päällä ni sitä riittää. Siis unta. Ja ihan väsymiseen asti nukkumista. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli