Rokrokrok

Perijantai. Viikko alakaa taas olla naputeltu. On ollu jos jonkillaista äksöniä. Taikka siis ainaki ropassa. Lentsun perkele on pitäny huomiota yllä. On ollu aaltoja ja köhiä. Niiskutuksia ja puuskutuksia. Vaan aikasa kutaki. Ny on pitkästä aikaa ollu semmonen päivä että melekeen ois voinu sanua normaaliks. Hiukka on semmonen uupelo olo muutaman viikon oireilun jäliltä. Mutta kesä ja kärpäset ja hiukkasen paremmat viilikset tullee. Lujjaa. Maaliskuu jo yli puolenvälin. Juhannukseen alle kolome kuukautta. Miettikää sitä. Huh.

Ja jos roppa on alakanu olleen normi kuosissa ni kuulohommat kans. Tuossa meni semmonen kuuven vinnyylin sarja ihan heittämällä kuuntelukokemuksien joukkoon. On se ihan oikiasti terapiaa ku laittaa mustan lätyn pyörii ja mussiikki valtaa huonetilan. Kaunista. Rauhottavvaa. Vaikka ois jytärokkia ni silti. Jalat vispaa ja sukat pyörii. Hih. Sitä oikeen nuortuu ku rytmi valtaa roppaa. Ja makuasiahan se tietysti on mutta ei tää nykymeteli mitä ratijosta puskee ni aiheuta muuta ku ärtymystä. Kymmeniä vuosia vanahaa autioviihtettä se olla pittää.

Mutta täytyy sanua että alakaa olla tuota lämpimää vuojenaikaa jo hiukkasen ikävä. Syitä ? Yks vois olla vaikka keli. Jollain tappaa alakaa jo väsymään tuon automoppiilin jatkuvaan lumihankesta kaivamisseen. Ois kiva vaihteeks vaan hypätä ratin taa ja hurrauttaa kone käyntiin ja ajella mustalle pikitielle. Ehkä hiukan ylistysnoppeutta. Ihan sillee hintsusti. Iliman pelekua siitä että lähtee jompikumpi auton päistä omille teilleen. Eikä se aurinkokaan kesällä niin häikäse ku lumen kans. Niiettä riittääkö tää vaikka alakuun perusteluks kesän kaipuusta ? Hyttysiä eijjoo ikävä. Yhtään.

Nii. Hyttynen. Tahi joku saattaa sanua että itikka. Mutta. Siinä on semmonen kielijuttu. Ukon mielestä itikka on lehemä. Ja jos Ukolle sannoo että itikat lentää nii... Hih. Hassu tää kotimaan kieli. Yks toinen hassu sana on tuima. Toisten mielestä tuima ruoka on suolatonta. Ukon mielestä taas sillon on liikaa suolasta jos se on tuimaa. Ja tässä kohti Ukko laittaa topin ja sannoo että kertokaapa te muita vastaavia. Että tarkottas yhtä toisaalla ja toista yhtäällä. Toki saa kertua ihan muuten vaan hassuja sanoja. Niinku pahki on tääläpäin. Tiijättehän sen ?

Mutta ny alakaa loppukiri. Muutama kipale ois vanahaa rokkia kuunneltavana ennen ku lähtee saunan lämmitykseen. Elikkäs eiliseen viitaten ni siinä on kans kaks asiaa jokka tekkee onnea ihimislapsen mieleen. Musa ja sauna. Lussaa siinä kaksikossa tullee oluvesta. Ukon kohalla rosentittomasta. Toiset nauttii senki humalan kans. Ja mikäs siinä. Ku pyssyy kohtuuvessa. Muuten iskee olo huono. Ja sitä tuskin kukkaa tahtoo. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli