Pitkää sukkalankaa...

Lankalauvantai. Lanka. Pyh. Alakaa olleen koomisia nää pääsijäisjutut. Perjantai on pitkä. Just. Ja lauvantaina sitten lankaa. Punasta ? Villasta ? Hukassa ? Mikäs se huominen sitte olikaa ? Sukka ? No. Mutta yks asia mikä puhuttaa Ukkoa on tuo perinneherkku. Mämmi. Vasepuukissa suoritetun pikasen kyselyn perusteella tuntuu ainaki plokin lukijoitten sejassa olevan sitten ilimeisen kulinaristisesti erikoisia ihmisiä. Ku tykkäävät moisesta appeesta. No Ukon periaatehan on että jättää tuon syömättä ni jää niille jokka tykkää ni enemmän. Syökää. Mokomat. Ukko ei koske. Ees sillä tikulla.

Mutta tää päivä. Vatta alakanu rauhottua. Antipioottia vielä pari päivää että tuskin on onkelmat ihan täysin ohi. Onneks ruokahalluun ei moinen oo vaikuttanu. On meinaan syöty pitsaa parriin kertaan ja makaroonilaatikkua kertaalleen. Ja ihimietteleijöille tievoks että nuo pitsat on yhteesä puolikas pitserian annos. Vaan. Että ei tartte siellä olla varraamassa Ukon öiikuttamiseen mittää maansiirtokonetta. Eikä lasketteluhissejä. Kyllä täällä ihan omin polovin liikutaan. Portaissaki. 

Mutta liikkumisesta Ukko aatteli ihan lyhyvesti. Ruottin maa on taas ollu meitä viisaampi. Laittavat tuon lentoliikenteen verolle. OIkeen. Ukko on sitä mieltä että kaikki moottorin avulla tapahtuva liikkuminen joka eijjoo pakko ni verolle vaan. Lentämine. Moottorikelekat. Huvivenneet. Jos ei moisten laitteitten käyttyä pysty elannon takia käytettäväks tojistaan ni vero paukkuu. Ei sitä iliman otsoa tarvi ihan hupiajelulla pilata. Vaikkapa tuo moottorikelekka. Ajellaan tuolla kauniissa metissä ja saastutellaan. Hurjastellaan ja pelotellaan mettän elukoita. Vero ? Varmasti.

Vaan semmosta. Tuossa muuten jo suunniteltiin tuohon metriseen hankeen nuotiopaikkaa. Johonki pihakuusen tienoille jonkinnäkönen tulisija ja siihen sitten muutama nakkimakkara paistumaan. Jakkarat ja viltit. Kuumaa juomaa. Vaikkapa kaakavota. Akalla saattaa olla moisessa kyllä tippa rommia. Hih. Mutta semmosta suunnitteilla. Huomiseks. Nyt suoritetaan sielun puhistus pääsiäisillan saunaliturkiassa. Omalla kaavalla. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli