Pitkä ja perjantai.

Piitkä perijantai. Aamu ainakin oli hyvin päivän nimiä kantava. Herätys kello viisjarapiat. Ja kuten on monesti tullu tojettua ku tässä mökissä herrää nii samalla aukiaa kissapato. Ne ku havvaittee että joku palavelijoista on siinä tilassa että voi alottaa työntevon ni asia tehhään varsin seleväks. Ja sitte voijaan rauhottua ku on syöty. Nii tänäki aamuna. Ja ku Ukko taas on laatua ku herräänieinukuennää ni minkäs teet. Kahavit tippuun ja silimäluukut kunnolla auki vaan. Ja vaikka lehtiä tien varresta hakemaan. Ja kissat siinä vaiheessa tekkee arvaatteko mitä ? Juu. Nukkuu.

Vaan tässä vaiheessa tuli sitten huomattua onglema. Seikka joka liitty Ukon ommaan jätehuoltoon. Ja tällä kertaa ei ollu kyse siitä mistä ylleensä eli lääkkeitten aiheuttamasta lakkotilasta. Ei. Mutta ei kyllä myöskään siitä päinvastaisesta elikkä ylituotannosta nestemuotoisena. Ehei. Nyt ollaan oltu siinä välimallissa jossa niissanotut hyövykkeet tullee ihan normimuotosena mutta kiihtyvällä tahilla. Lyhyvellä matikalla Ukko on istunu posliinin päällä tuloksekkaasti tänää puolen tusinaa kertaa. Ja se on kai hiukkasen normaalia enemmän. Vai onko ?

No. Rauhottu se kuiten sevverran että päästiin kylille. Anoppilaan. Pääsijäistapahtumaan. Ja ruokakauppaa. Appiukkoa piti sevverta kiusata että ku tuossa kylillä ois just heille passeli kämppä myytävänä ni ostakee. Mutta ku ovat viiskytä vuotta tilallaa asuneet ni voitte arvata sen vastauksen. Vuokraaminen olis ollu ihan siinäjasiinä. Mutta se rakkaus kotiin voittaa elämän helepottamisen. Muuttavat sitten ku on pakko. Ehkä. Ja pääsiäistapahtumassa piti käyvä ihimettellee toisten hulluutta. Kahalata ny järvelle parisattaa metriä ja kairata reikä jäähän ja pilikkiä. Pakkassäässä. Ristus.

Vaan kotio. Ja ku kello nakuttaa kahta ja herätys on ollu kello viis ni tuli uni. Parin tunnin tirsat ja sitten piti jo suunnitella ihan semmosta normiarjesta poikkiavaa toimintaa ku saunomista. HIh. Poikkeavaa. Hyvinki. Juu. Ja vehenäoluven kans. Alkomahoolittoman toki. Teki hyvvää pikku tauvon jäliltä. Poskiontelot juu. Ja siitä taas että ompa mukavaa henkitellä ku ilima kulukee joka torvessa. Iliman paukkuja. Että nautitaan siitäki. Niinku ylipäätään semmosista pikkuasijoista kannattaa nauttia. Ku niistä se iso onni tullee. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli