Onni

ja Hilima. Laulo Jaakko Teppo. Ei se Matin veli. Eikä Sepon. Ihan se jonkuperän multakurkku. Jos joku muistaa ni hyvä nii. Sillä suurta merkitystä oo juurikaan mihinkää ainakaa just ny. Ku ei se Hilima silleen aiheeseen liity. Paitti oikiastaan juu. Ku kysseessä on onni. Ei Onni. Juunou. Ku suomalaiset on kuulemma maaliman oliko peräti onnellisin kansa. Mahtavaa. Aplootit sille. Iliman vinlantiaa. Siis laulua eikä votkoo. Sillä se onni katuaa. Ainakin jos juo huonua venäläistä votkaa ja näkö lähtee. Ja voi hyvä tavaton ku mopo ei ny oikeen pysy lapasessa...

Joo. Ukko jo mietti tuossa tauvon pitämistä tälle iltaa. Mutta ku luki siitä että ollaan nii mahottoman tyytyväisiä ja onnellisia ni pakkohan se avata sanasta arkkua. Ukko ei kyllä juurikaa lukenu että mihin sitä ny nii mahottoman ilosia ollaan mutta arvataan. Luonto. Sää. Turvallisuus. Vaikkapa. Meniskö sinne päin ? Toivottavasti ku nuo ois jo aikas hyviä juttuja. Paitti että liijan harva oikiasti arvostaa luontua. Monilla se on jottain kaukasta jossain telekkarissa. Kaupunkilaisten luontoillat taitaa rajottua ratijoon. Ja sään ihimiettelyyn ratikkapysäkillä. Ittekseen toki. Eihän vieraille sovi puhua. Hih.

Niin. Sää. Ukko on sitä mieltä että vaikka esim pakkanen kovimmillaan eijjoo kovinkaa lystikästä ni silti nelijä vuojenaikaa on syy olla onnellinen. Nykyaikana on kaikemmaaliman matkapaketteja ni voi visiteerata ulukomailla jos haluvaa. Mutta kotimaan sää on ehkä se kaikkein paras mitä vaan voi olla. Rikkaus. Ja jatkuva kitinän aihe. Aatelkaa ny. Jos sää ei vaihtelis ni mistä maristas ? Tai ylipäätä puhuttas ? Niimpä. Hyvä syy olla onnellinen. Mutta parempi on se turvallisuus. Eijjoo sotia. Ei sotahulluja naapureita. Ei sottaa pakenevia naapureita. Mutta. Ei ennää mikkää lintukoto.

Juu. Ukko on onnellinen. Siihen ei tauti vaikuta. Tai oikiastaan sevverran että sen takia on tavattu Akka. Ja se jos joku on syy olla onnellinen. Akka. Rakkaus. Että jos joku siellä keksii paremman syyn olla onnellinen ni onneks olokoon. On se sillon meinaa hyvä syy. Vois vaikka jo kakun semmosen kunniaks leipua. Ja narsisseja laittaa pöytään. Joku saattas jopa trinksun moisen kunniaks ottaa. Että kippis. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli