Neula & Piikki

Juuh. Aamu oli sitte semmonen hiukkasen aavistuksen ylläri. Ku mittari tako eilen melekeen hellelukemia ja lähes nollissa ni tännää oli eri saundi. Seittemää kello löi ja lämpömittarissa melekeen kakskytkolome. Pakkasta. Ei hellettä. Sehän se oiskin lumet vienyt monen hartaan toiveen mukasesti. Vaan ei. Kunnon jää. Ja eiliset kosteahkot lumet auton korilla. Onneks Ukolla oli pirssipäivä. Joka siis tarkottaa ison kirkon sairaalareissua. Tännää oliki hiukkasen jännempi matka ku ei tienny saako onteloposket piikkiä vai ei. Koska verenohennuslääkitys.

No. Ja yhtää ei ollu Ukko ees yllättyny ku pihhaan kurvas naapuripitäjän auto. Kotikylän pirssit oli taas karannu isolle kirkolle iliman Ukon luppaa. No. Olo oli ku ois onnikassa istunu. Kuski oli lepposa. Ilimotti toki het ettei jää ootteleen. Lyhyven ohimenevön hetken Ukko tuumas että tässä mennee sitte koko päivä. Ku joutuu sit oottaan ensin korvapolilla ja sitten uutta kelapirssiä. Mutta. Ekaks hemopoli. Hyvissä ajoin. Piikki. Korvapolille. Tunti. Vastaanotto. Kaks piikkiä. Siis molemminpuolin. Ja runsaalla tulostuksella. Helepotti. 

Uutta autua soittaessa ihanasti luvataan että tunnissa. Vaikka siinä hospitaalin pihalla on vino pino autoja. Niinku aina. Mutta ei tällä kertaa ees puolta tuntia menny ku tuon naapuripitäjän auto taas oli kohilla. Ei sama kuiten mutta nii. No. Apoteekin kautta matkaan. Yks pysähys välillä ja humps. Kotona. Jännää muuten istua autossa takapenkillä ku on koko ajan tarve aivastaa vaan eipä uskalla. Ku jos koko pää ulostuu sylin kautta taksin penkille. Ei taija olla halapaa sen puhistamine. Tai mistä sen Ukko tietää ku eijjoo tullu koskaa kysyttyä. Että jos on tietoo ni saa valasta...

Yks oikeen mahottoman surkia ja haittapuoli moisesta nenäoperaatiosta seuras. Sauna. Ja sen käyttökielto. Kumma ku näissä Ukon erinäisissä juttuissa aina ensimmäisenä kielletään tuo kaikki hauska ja hyövyllinen. Kieltäsivät vaikka tupakin ja viinan. Ku niitä ei oo kuitenkaa käytössä. Taikka vaikka hiihtämisen. Tai taijenäyttelyssä käynnin. Taikka elokuvakaalassa kekkuloinnin. Sehän se vasta oiski turhaa. Mutta ei. Kielletään sauna. Ukko ei moisesta tykkää. Yhtään. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli