Mööpelivalssi

Urheilulommaa. Iliman urheilua. Taikka siis livesemmosta. Mutta pistää miettimään. Unohetaan ne klisseiset jutut siitä että ennen oli asiat paremmin. Osa oli mutta osa ei. Esimerkki. Jos kasikytluvulla ois ollu sukset yhtä heleppohoitosia ku ny ni vois väittää että siitä tähän päivään ois nuorten liikkumarosentit ollu aika palijon parempia. Taikka ois vaikka ollu mopoautoja. Taikka ylipäätään enempi urheilupaikkoja sisätilloissa. Niinku vaikka jäähalleja. Ja palloiluhalleja. Muuta ku kerran kuussa lysähtäviä kuplahalleja. Taikka semmosia poloven tappavia keinonurmivutishalleja. Se ääni joka kuuluu poloven sisältä ku kaikki särkyy... Hyi. Iso hyi.

Vaan juu. Se taitaa olla semmonen sukupolovijuttu tuo vertailu. Ja että aika kultaa muistoja vaikka kuinka se meni. Aina ois heleppoo verrata vaikkapa kompiaisia. Sillon joskus kymmeniä vuosia sitte neki oli erilaisia. Totta. Sillon ei käytetty samoja kemikaaleja. Ja neki kemikaalit jokka oli makiaisissa taitaa nykyjään olla listoilla kielletty. Ku kaikkien aineitten haitoista ei ollu vaktoja. Sammaa voi muuten sanua nykyään vaikkapa sähkötupakista. Siitäkää ei oo pitkän ajan tutkimustuloksia. Ei kuolemislukuja. Ukko kyllä miettii moisista aineista että ei mee näihin torviin moisia. Asiaan liittymätön vitsi. Hölömöläiset näki tiellä hepan kakan. Toinen maisto ja totes kakkaseks. Toinen totes että olipa hyvä ettei astuttu moiseen. Hih.

Mutta. Hiihto taikka urheiluloma. Se ei hijasta sairaalassa käyntejä. Piikkejä toki vaan iliman lääkäreitä. Tokihan ne ny on lomalla. Vaan tuskin hiihtävät. Varmaan istuvat jossain alappihiihtokohteen hotellissa paarissa konjakkilasi kourassa. Taikka sitten ei. Oishan se hyväpalakkasen tohtorin stereotypia. Voihan nuo nykylääkärit olla vaikka erämaamökissä. Iliman sähkyä. Ja juuva kaakauta. Että uskoo ja ken tahtoo. Hih. Ukko kuiten kävi hoitajan työpanosta kunnioittamassa ja ottamassa navan seutuun piikin. Hyväliimasella laastarilla. Ja tietäen kysseisen alueen saavan mustelman. Runsaskokosen semmosen. Johtunee laastarin liimasta ja itte piikistä. Tuttu juttu. Iliman Hallikaista. Ja Koivusalua...

Vaan arvaatteko miltä tuntuu ku tullee takas hospitaalista ja kotona on imuri saanu asuntoesittelyn ? Ja huonekalut komennon uusiin paikkoihin ? Kissakki oli ihan hukassa ja kuono maassa kulukivat ku Ukko kottiutu. Ja sai vaan komennon syömään ja sit heti nukkumaan. Iliman minkäällaista mahollisuutta tutustua uusiin järjestelyihin. Olohuone ja ruokasali oli vaihtanu paikkaa. Vaan. Eiköhän tuohon taas ajan myötä päänuppi totu. Kuhan muistaa että alakupäivinä suorittaa tutkimuksen valosassa. Ku tuo Ukon roppa on rakennettu törmäämään muutenkin jokkaiseen huonekalujalakaan. Ja nurkkaan. Siinä on asia johon luulee tottuneensa ja saman tien pam. Uusinta. Auts. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli