Kohti vappaata...

Perijantai. Ei oo mittää rovosoivaa. Eikä yliampuvaa. Eikä välttämättä ees mittää paasaamista. On aika rauhottua. Viikko ja sen urakat takana. Toisilla raskaammat ku toisilla. Vyysisesti. Toisten viikko kevenee taas henkisesti ku viikolloppu koittaa. Joillaki saattaa tulla päätökseen pariviikkonen jakso. Niinku Ukolla. Ens viikko on piikkien osalta lepo. Ei ees verikokkeita. Ainua lääkäriin viittaava on hammashoito. Ei lääkäri vaan semmonen hykienisti. Oisko se semmonen suun nurkkien siivoushenkilö tai jottai. Kiviä se kai hakkee että on kai yhen sortin mainari. Ei saa sanua kaivosmies. Eihän ? Hih.

Vaan kuiten. Ukko muisti. Ku piti ison kirkon hospitaalista kaks lappua pyytää mukkaa. Toisessa on mahoton määrä numeroita. Verikojetuloksia. Muuten on sillasia lukuja että vaatii erikoislääkärin että huomaa Ukossa olevan jottain perustavallaatusta vikkaa. Ei perustohtori ossaa hakia moisia muutoksia. Aikanaan Meilahen hoitaja totes että Ukon arvot on paremmat ku hällä. Terveellä. Nih. Mutta se syy oli sille hammastätille. Jottai valakosoluja tutkii. Ja se toinen tokumentti oli muuten taksilappu. Se palijon parijatun Kelan korvaama rallilupa. 

Mutta. Etiäpäin. Ukko kävi siis pirssillä piikillä. Joi siellä kahavinki. Ja jostain tuntemattomasta syystä sai toisen kupin kaupan päälle. Kanttiinin täti tarjos. Ukko kyllä kysy jotta miks mutta ei se oikeen selevinny. Toki Ukko otti asian hymmyillen vastaan. Yks syy on se hinta. Kahavi maksaa siinä kahavilassa melekeen kaks eurua. Kyllä. Kymmentä senttiä vailla. Että jos ei oo sairastaminen halapaa ni ei se koveiinikaan. Ehkä se kahavilan myyjä ties että Ukolle oli tullu se sairaushotellimaksu etelliseltä reissulta. Se taas tekkee sen melekeen viiskymppiä päivä. Halapahan se on kylypylään verrattuna juu...

Mutta. Ku se on perijantai. Tanssiehtoo. Että jos siellä kutittaa tanssitossua ni eiku menoks. Mutta evväitten kans kannattaa olla varovaine. Viinamäjen tuotteita saa jokkainen nauttia mutta kohtuuvella. Ja suorittaa moinen niin että on kotipunkassa aamusta. Siis jos on parisuhteessa. Juunou. Mutta jos on oikiasti lunssan tynkää ni Ukko suosittelee juomaks sitä inkiväärishottia. Ja saa siihen kaveriks ottaa vaikka jottai yrttiviinasta. Eikä rommikaan oo sillon huono. Mutta kannattaa ensin ajjaa se tautipiru pois ennenku avvaa ovia sille hupipaholaiselle. Ni.


Kommentit

  1. Ollaan me ukko kuule hienoo sakkia kun taksilla kuljetaan ovelta ovelle. Niih. Vaan ehkä mieluummin sinne kylpylään... voimia sulle ja kisuille rapsutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kylypylässä mutavellissä lojuminen ei taija ihan olla Ukon juttu. Viihtysköhän kissat altaissa paremmin ? =) =) = )

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli