Kevätpyry

Ensinnäkin. Kortisooni ja sen aiheuttama vika unissa. Muuten hyvälaatusta lepua mutta aikas lyhyvellä aikavälillä. Myöhään valavoo. Ja aikasin herrää. Eikä päikkäreitä juuri unilla siunattu. Nyt sitten toista päivää kortisoonia näillä unilla ja aamusella pittäis olla verta pikkuputkiin antamassa. Se tietää joko hyviä unia lyhyvesti taikka koko yön valavomista. Ukko ei lähe veikkaamaan eikä esittämmää mielipijettä siitä että kumpi. Ku se toinen sitten kuiten totteutuu. Taikka joku malli siitä väliltä.

Se kortisoonin kiusasta. Sitten on ärrä. Pari kuukautta annostelussa välitaukua ja johan sen vaikutuksen aikas selekiästi huomaa. Vatta on kovalla. Ja pinna tiukalla. Miettikääpä siihen sitten vielä se yllämainittu huonosti nukkuminen. Juu. Eikä nuo poskiontelot auta yhtään asijaa. Onneks ne tuntuu vaan sillon ku yrittää nukkua ja kääntää sitä ejistääkseen kylykiä. Elikkä noin puolen tunnin vällein. Ja jos kestää maata paikallaa hiukan pitempää ni alakaa lonkka ilimotteleen ittestään. Että jos hiukka hermo kiristyy ni ei kai tuo mikkää ihimetys oo. Vai ?

Ja sitten lisätään tuohon pakettiin keli. Ukko ois ihan mielellää ajellu johonki suuntaa ihan vaan sosiaalisessa mielessä. Mutta. Se joku tuolla ylläällä joka tuota säätä käsittellee ni päätti seuraavaa. Ku ei ilimeisesti ollu liikoja lunta ennää varastossa ni päätti tehä siitä vähäsen satteen alassaattamisesta yhen sortin urheilua. Siis pyrysemmosta. Jokkaine hiutale teki usiamma retken enne maahan asettumista. Ja ei ihan mitä tahansa reissua vaan monellaista salkkovia ja kieppiä. Oli meinaan semmosta tuulenpoikasta että saatto mukana olla maassa jo olleita hiutaleitaki. Niinku siinä lasten laulussa. Se evelantti.

Mutta tästä saunan jäläkihuuruisessa olotilassa iltapalalle. Sitten Akka siirtyy jo levolle ku on aamuvuoro. Ja Ukko taas valavoo. Kattoo varmaan joko emmertaaleja taikka sitten snuukkeria. Siellä ois taas se rakettiSullivani vuorossa. Niiettä semmoseen Ukko päättelee tätä päivää. Mutta kai se on oltava tyytyväinen tähänki. Hyvälaatunen ei ollu mutta elossa ollaa silti. Ja se on aina hyvä asia se. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli