Kellot

Juu. Kaikkihan on jo varmaan tässä vaiheessa päivää siirrelly kelloja. Onhan ? Vaikka jos ihan tarkkaan asiaa tulikitaan ni kyllä ainakin tässä mökissä se oli Ukko joka siirty. Kellolta toiselle. Heleppua tosin ku eijjoo semmosia ihime sisustusaikarautoja joihin pittää tiirikalla mennä lasin alle. Näissä meijän kelloissa ku vaan laitetaan sormi viisariin ja siirretään moista tarvittava määrä tiettyyn suuntaan. Tässä tappauksessa kuulemma kessään päin. Ei nuo aparaatit kyllä sen lähempänä kessää juurikaan ny oo. Pölyrenkaista päätellen ihan samassa paikassa.

Vaan aiheutti se muutos kyllä Ukolle pienimuotosen jetläkin. Vai miks sitä aikavaivaa sanotaan. Kuulemma mittää vaikutusta vaikkpa jos mennee ruottiin tai itärajan taa ni yhellä tunnilla. No ei kai. Mutta se herätys. Puhelin sannoo kaheksan. Seinäkello seittemän. Ja päänuppi että hä. Siinä. Vaikuttaahan se. Ennen ku ehtii oikiasti vaikuttaa. Tä. No kuitenkin aamutoimiin se ei aiheuta muutoksia. Sevverran Ukko ällyytti kissoja ettei antanu heti murkinaa. Katto että onko niillä jetläkiä. Oli niillä. Yks kiersi ympärillä ja sekin sen takia vaa ku halus ulos. 

Vaan sitte se Ukon jetläkki. Oli tivossa että talloon tullee pikkuvieraita. No. Se tarkotti Ukon enerkiavarastolla sitä että piti laittaa systeemit lattaukseen. Juu. Hiukkasen puolenpäivän jäläkeen jo. Pari tuntia ja virtaa riitti. Vaikka hiukkasen hukkaan se meni ku pieni mies haluski mummun kans vaan tehhä lumitöitä. Siinä Ukon seura painanu missää. Ja luonnetta ku oikeen uhumaks on kasvanu nii eipä auta. Nuori mies mennee mihin tahtoo. Ja sannoo melekeen joka asiaa että ei. Mutta onneks sillä on pikkusisko. Tuo tuijottava neiti joka tutustuu pikkuhilijaa. Tännää oltiin jopa hetki sylissä. Ja rapsutettiin partaa.

No. Nyt on sitten saunottu. Ku eijjoo virvottu. Taitaa olla tää mökki nii syrjässä ettei tänne ossaa navikaattorit eikä pikkurullit. Vaan se täytyy kyllä palijastaa ettei ois tällä kertaa ollu mittää lapsille annettavaakaa. Ei ees Ukolla ollu suklaatia. Eikä karkkia. Eikä ees sipsejä. Ja kaikkein vähiten minkää maan valluuttaa kolikkoina taikka seteleinä. Mutta sauna oli. Ihan pikkusen luppaa piti taivutaa omakseen mutta Ukko istu lauteilla. Tovin. Ei mittää kovia löylyjä. Ja nokka on yhä paikallaan. Että tässä tais tuuri voittaa jären. Ja lääkärin kiellon. Mutta ei niitä aina tarvi niin justiin ottaa. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli