Ekaa taas....

Maanantai. Ykkönen. Esikoinen. Alakava kurjuus. Liijottelua. Ehkä. Mutta jos joskus nii tännää Ukko ois taipuvainen aatteleen että koko maanantai on ajatuksena ihan mahoton. Turha. Joutava. Psk. Iliman aata siis. Kirijaimellisesti. Tehän ootte jo ikäväksenne joutuneet tojistammaan Ukon horinoita vattan toiminnasta. Mutta ku se kerta kaikkiaan ny kuuluu tähän sairastamisen arkeen. Eikä Ukolla kävis pienessä mielessäkkää jättää moista yksityiskohtaa pois sen takia että joku pahottas mielensä. Että jos niin teet ni omapa on asias. Ei tartte tänne marista.

Vaan voihan asian kattua positiivisesti yhellä kantilla. Vattan toimimattomuus tyhyjensi kalenterin tältä viikolta kerta pierasulla. Tai no... Olokoon. Onneks sattu niissanottu vappaa viikko. Siis hoitopoliittisesti. Ei oo ees verikokkeisiin menua. Saattas jopa jos toipuu ni viijä romuja kierrätykseen. Tai siis jos löytää tojotan tuolta pihamaalta. On meinaan sevverta taas tullu tuota valakosta herkkua taivaalta että hyvinki hautautuu yks henkilövaunu moisen kuorman alle. Varsinki ku eijjoo tullu ajeltua parriin päivää. Sattuneesta syystä.

Ai niin. Oli muuten ihan jo unohtua koko ploki. Ukko eksy tuonne issoon intternettii ja luki uutisia monella eri kielellä. Ymmärtäny ei juurikaan mittää mutta ku on utelias ja kuukle kääntää ainaki sinneppäi ni mikä ja jottei. Mutta ei niitä kovin kannata noita uutisia lukasta. On niin monellaista hullua ihimistä ja ku tuo luontoki ossaa kiukutella ni eijjoo tapahtumat aina kivoja. Mutta niihän se maalima makkaa. Ikäviltä asijoilta ei voi välttyä. Ja siihen ei kannata sitä jäläkikasvuaankaa opettaa. Että jos kasvatumetotit sisältää liikaa pumpulia ni vähentää. Het. Ja reilusti.

Nonnii. Akka on saunasa ja meno sen mukasta. Yks kissa huutaa alakerrassa laumaa kassaan. Yks suorittaa maratoonpesua tuossa lattiajalla, Ja se ääni joka siitä aiheutuu eijjoo mittää listahittikammaa. SIis mussiikillisesti. Mutta kai se eijjoo tarkotuskaa. Sen sijjaa Ukko laittaa ny kirijottimen kii ja jatkaa. Hoitotoimenpitteitä vattahappojen tasapainotukseen. Ja nesteitä konneeseen. Kuumaaki. Sitä lentsua varten. Ku moinen on vaan tän taistelun yks osa. Ja se on varma ettei anneta moiselle periks. Ikuna. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli