Asenne

Se ois viikko niinku melekeen siinä. Jälellä yks illanvietto ja sitte se pallautumispäivä. Taikka näin niinku ylleesä. Ukon ilta ei pijä sisällään sen kummempia viettoja. Ei ees saunaa. Akka ku mennee yön seuvuks työmaalle ni ei kylyvetä. Vaan mitäs tuosta. Ei sitä ny ihan joka ilta. Lääketieteellisesti se on semmonen nelijästä viiteen kertaan viikko joka on se optimi. Joka siis auttaa ruumiin parempaan vointii. Ja henkiseen ylivoimasuuteen. Ainaki kissoihin verrattuna. Taikka melekeen.

Mutta siitä pääseeki yhteen aiheen tynkään. Asenne. Ja vaikkapa kuinka otetaan vastaa tiaknoosi ja kuinka tauvin kans eletään. Ensinnäki. Viha. Juu. Saa olla. Mutta ei lääkärille. Eikä hoitajalle. Eikä ees oikiastaan tauvillekkaan. Tilanne saattaa suututtaa. Lääkärit tekkee parraasa. Tauti on ja pyssyy. Ja jos tuntuu ettei hoitohenkilökunta tekis parastaan ni Ukko väittää että meleko monesti syy on siinä potilaan peilissä. Me kun ollaan jokkainen omallaisesa persoona. Ja kaikki ei vaan tuu toimeen kaikkien kans.

Nii. Aina voi vaihtaa lääkäriä. Voi vaihtaa kuulemma jopa hospitaalia. Ja mikäs siinä. Jokkainen haluvaa parasta mahollista hoitua. Ukkoki haluvais tehokkaammat lääkkeet. Ja oishan niitä varmasti mutta taitaa ensimmäinen este olla tuo tallous. Isot lääkevirmat ku haluaa kehitykseen käyttämäsä rahasa takas. Ja mielellään moninkertasesti. Eikä siinä lääkäreitten mieliipitteet juurikaan paina. Ja mitä harvinaisempi tauti ni sen vähemmän tutkimustietoo. Ja sen kalliimmat pillerit.

Vaan siitä asenteesta. Tauti. On ja pyssyy. Paikalla vaikkei kysellä. Elikkä sielläpä asustaa. Ukko ei moista juuri mieti. Paitti ku ottaa lääkkeitä. Tai käy verikokkeissa. Taikka isolla kirkolla piikillä. Että suunnilleen pari kertaa päivässä. Hyvin kyhyven aikaa kerrallaan. Sairaalareissutkin mennee lähinnä pirssikuskin kans seurustellessa. Toki ihan kevykenkästä ei tauvin kans olo oo. Käy se kuolemaki joskus mielessä. Mutta lähinnä vaikka niitä hautajaisia suunnitellessa. Ja se kiero huumori kaverina.

Mutta ny. Lämmintä juomaa. Kuuma kääre. Juoma kitusiin shotin kans. Kääre saattaa hetken viivähtää rinnalla. Tuntuu meinaan että mokoma henkitorvi pittää sisällää hiukkasen limantynkää vielä tauvin jäliltä. Olo on yskänpoikasta lukkuunottamatta oikeen jees. Että ei tartte siellä ny lanssiautoja hällyytellä. Ukko levähtää lämpösten juttujen kans. Ja kissojen. Ni.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli