Alla oleva teksti saattaa...

Torstai. Naistenpäivä. Ploki. Saattaa sisältää sarkasmia. Tuotesijottelua tuskin. Järenhiventä vielä vähemmän. Kosmisia aaltoja. Tuskin. Liijottelua ja asioitten väärinymmärrystä ihan varmasti. Huumoria... Tarkotuksella mutta kuinka onistuneesti on taas jokkaisen omassa näkökentässä. Se on kuulkaas kuten savolaisista sanotaan että vastuu on ihan täysin kuulijalla. Sitä ku on niin monennäköstä kutosta niinku kasiakin. Tai suattaa olla. Ihan niinku vois miettiä mistä hyvä ploki on tehty. Ja sitten kertua se Ukollekki. Saatas jolleki päivälle jottai miellyttävvää luettavvaa.

Paitti että tännää Ukko eijjo semmosella huvitustuulella. Ukko on ajelu eestaas. Aamulla verikokkeissa ja turhaan kaupassa. Ku ei ollu kalakuorma tullu. Ja sitten toisen kerran hiukkasen myöhemmin. Ehti välissä pikkusen hetken torkahtaa. Ku jostain syystä nuo yöunet jää heikommalle ku yrittää tuota paremman puoliskon elikkäs Akan henkitysääniä yöaikaan vältellä. Tiijätte ku toisella on lunssanpoikasta ja torvet täynnä kaikemmaaliman eritteitä ni se yöaikanen henkittäminen kuulostaa lähinnä pyöräkuormaajalta talavipakkasella.

Nojoo. Se päivän aihe. Naistenpäivä. Tuotanoinnii... Otetaan alta pois ja onnitellaan kaikkia naisia mausta ja väristä välittämättä. Ja kaikenkokosia ja pitusia ja levysiä. Että ihan kaikkia. Mutta. Miks näitä halavatun teemapäiviä oikeen vietetää ? Että oikeen erikseen päivä ku ei saa olla naisten kans eri mieltä ? Niinkö ? Aivanku nykyaikana uskalta julukisesti muutenkaan väittää naaraitten kans vastaan... Siitä on viimesinä vuosina pijetty hyvä huoli. Jos sannoo poikittain ni on... Oottakaas... Rasisti, fasisti, sovinisti, tunteeton, sika, kylymä... Aika moni joo. 

Jotenki tuntuu että kaikki alako ku äänestettii avioliittolaista. Jo silloin käytettii lyömäasseena sukupuolta jos sattu olleen eri mieltä. Ja aika monessa asiassa senki jäläkeen. On tasa-arvo muuten aikas usseen sillon tapetilla. Ja huutajat on niitä naisia jokka on vailla jottai sukupuolten välistä asiaa joka eijjoo Ukolle oikeen auvennu. Tasa-arvoks sanovat. Ketut. Ukon mielestä nää kovaäänisimmät ei halua olla tasasia. Ne ku vihhaa meitä uroksia. Niitä sanotaan veministeiksi. Ja jos värikartta vielä näyttää punasta tahikka vihiriää ni au. Uroksille siis.

Nii. Nää on ny niitä joittenka mielestä tyttö eijjookkaa tyttö. Vaan sukupuolioletettu. Ja että kirkossa ei saa sanua herra vaan luoja. Taikka talonmies eijjoo ennää mies vaan henkilö. Kirkkonimet Ukko ymmärtää kyllä ku siellä talossa on semmoset hullut vuojet ollu viime aikona jäsenten ravatessa sinne sun tänne. Enimmäkseen toki poispäin... Mutta näitä muita. Hitto ketä se ny haittaa jos satoja vuosia on jottai asiaa sanottu yhellä tappaa ni ny se sitten loukkaaki... Hitokseenko se kellekkää kuuluu ? Ja että sukupuolia kymmeniä ? Ristus. Kuinka pölijä ihminen voi olla...

Ukko ehottaa seuraavaa. Ollaan niinku ennenki. Tehhään asialliset hommat niinku pittää ja ollaan sitten muuten ku ne Ellun kanat. Ja nautitaan elämästä. On sitten naisen tai kissan päivä. Ku jokkainen päivä vois olla ihan vaan juhulaa eikä sitä että mietitään kuka on teheny ja sanonu mitä ja missä. Keksityttäs ihan vaan vaihteeks ommiin asioihin eikä otettas nokkii siitä mitä joku on teheny jossain satojen kilometrien päässä. Se ei kutita. Eikä kirvele. Eikä pure. Että ei tartte loukkaantua. Eikä pahottaa mieliään.  Sovitaanko näin ? Myös ne veministit siellä. Jookos. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli