Täällä taas...

Sanotaanko ? Saako sanua ? Selevä. Ruma sana. Otetaan vielä toisen kerran. RuMa SaNa. Vaikka se prkl. Taikka stn. Ja jmlt. Muttei sentään sitä veellä alakavvaa. Juu. Että miksikö ? No. Ukko makkaa taas hospitaalissa. Se pari päivää riehunu mieslunssa muuttu ihan oikiaks tauviks. Sanovat että RS-viirus. Ukolla tuli ekaks mieleen Voort Eskortti.  Mutta sitte yöhoitaja toi lapun jossa oli invormaatiota moisesta. Eikä autosta. Vaan jostain pikkulasten tauvista. Siis alle parivuotiaitten. Kaikellaista. Että ei tarvi ihimetellä jos se parivuotias itkee koko aika tässä tauvissa. Ymmärtää Ukko. Hyvin.

Mutta yks asia on mikä Ukolla silleen kevyesti yli hilseen. Sanovat happisaturaatioksi. Elikkäs JOS Ukko on oikeen ymmärtäny niin hapen määrää veressä. Tai sinne päi. Ja ketju mennee näin. Laitetaan sormen päähän semmonen muovinen pyykkipoika. Sen Ukko älyää että se mittaa samalla pulssin. Mutta ku hoitaja sannoo että happisaturaatio huoneilimasta. Ja anturi on sormenpäässä. Siis että mitataan ilimaa sormesta. Hih. Ja jos mennee alle ysikolome ni lyyvään happiviikset. Jokka saattaa sitte aiheuttaa päänsärkyä. Ku se lisähappi on aikas viileetä.

Joo. Mutta sitten se toinen arvo joka sais jo olla viilee. Kuumetta pukkaa yhä. Viimesin mittaus oli kolomekasi ja kuus. Toki sen jäläkeen on otettu taplettia ja suoneen laitettu antispioottia. Että just nyt taitaa olla siinä kolomenseittemän hujakoilla. Vaan mikäs siinä. Liikkua saa ja kuulemma oikeen pittää. Ruokaki pittää mennä syömää tuonne salin puolelle. Eivät tuo huoneeseen. Ku ei saa kuulemma jäähä makkaamaan. Ja toisaalta. Ku on nuppi kipiä ni eipä siinä nukukkaan. Ehtiihän tuota. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli