Rokkapäivä iliman rokkaa

Dodii. Ystävät juhlittu ja muistettu. Saa unohtaa. Vuojeks. Vai ? Jouluakaa kukkaa muistele koko vuotta. Taikka juhannusta. Saatikka äitejä taikka muita pyhimyksiä. Oikeen hyvä että on näitä teemallisia juhulapäiviä ni ei tarvi kettää koko vuotta olla muistelemassa taikka huomijoon ottamassa. Mitä sitä sukulaisia joka päivä taikka viikko miettimää. Riittää ku kerta vuoteen laittaa kortin. Taikka jos sattuu kesällä siellä nurkin pyöriin ni syömään jääkaappi tyhyjäks. Ainaki sotkeen nurmikon asunnollisella moppiillilla taikka vaunulla. Ja sitten saa taas ainaki puoleks vuojeks unohtaa.

Juu. Se on tuo ihimisen muisti semmonen. Voi ottaa vaikka kissan kesäks ja sitte unohtaa sen ku ilimat kylymenee ja kaupunkiin pittäis mennä lomilta takas. Taikka ku se elläin kasvaa ja rupiaaki syömään enemmälti. Vaikkapa purkin päivässä. Että kokonaisen euron kustannus per vuorokausi. Mahotonta. Ja ku ei se ennää mahukkaa taskuu ja sitä pittää ulukoiluttaa ja käyttää vaikka lääkärisssä. Mahotonta. Että helepompaa jättää se sinne mökille. Jospa se syö vaikka hiiriä. Taikka lintuja. Ohan sillä turkki. Tarkenee talaven yli. Ja matkalla moottoritielle se on jo unohtunu.

Nii että mitäkö se taas möyhää ? Eilen oli ystävänpäivä. Ja ihan vaan muistutuksena että monelle nuo karvakaverit on niitä vielä tärkiämpiä kavereita. Ukko myöntää heti ettei ois varmaan tässä iliman kissoja. Ei ne mittää lääkäreitä tai lääkkeitä oo mutta suuri apu. Erittäin suuri. Ja monella hetkellä se ainua juttukaveri. Ei ne varman mittää ymmärrä mutta ne kuuntelee. Ja siksi muummuassa Ukko on vihanen niille jokka käsittelee elläimiä huonosti. Juice aikanaan laulo siitä saunan takaosastosta. Siellä ois oma paikkasa elläinten kiusaajille. Miettikääs sitä.

Nii. Ukko on ny niin lämpönen moisesta aiheesta että lähtee jähyttelemään saunaan. Nii. Viilentyyn. Että elekää kiusakko niitä pikkuelläimiä. Isoja saatte yrittää kurmuuttaa ku ne puolustaa ittiään. Mutta jos pieniä kiusaatte ni Ukko tullee ja kostaa. Varmasti. Kele. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli