Puklipoks

Nonnii. Aamu. Ihan normisetti. Verikokkeisiin. Suonet löyty pienen taistelun jälestä. Niinku ylleesä. OIs kiva saaha semmoset normitoiminnalliset verisuonet. Joista pari kertaa viikossa sai ihan iliman suurempia taisteluita otettua pari ihan pikkusta putkee verta tutkittavaks asti. Muuten jos joku miettii montako putkea ois se verenluovutuksessa otettava määrä. Nin se on sata. Aika tarkkaan. Että ei ne siellä laporatoorioissa suuria määriä ota jos joku siellä moista pelekää...

Ja sitte. Kela. Ukko päätti että on aika tarkistaa ettuuvet. No se oli äkkiä tehty. Kohillaan ovat. Virastin mukkaa. Ku Ukko saa itte munasa pestyä ja hampaasa harjattua ni ei tarvi kerjätä isompia rahasummia moisesta laitoksesta. Ku eivät olleet ees pumppulääkekorvaushakemustakaan käsitellee. Vaan mikäs kiire niillä. Eihän ne ookkaa ku jollain tappaa elintärkeitä. Vai pittäiskö moiset korvata vaikka sikkaareilla. Taikka piipulla.  Vai alakasko tunkee kaninpaskaa ylähuuleen. Haparantan tuontia.

Vaan tunkemiesta ulostulloon. Ukko sai ruokakaupan vielä asioitua ennen kottiinlähtyä. Vaan jo kaupan parkkipaikalla ruuvansulatuselimistö teki hissiliikkeen. Äkillisen ja rajuhkon. Tuli sokerimunkki ja kahaviannos ulos yläkautta. Ihan piti hetkeks pysähtyä ihimetteleen että mikä oli moinen ruumiintominta. On jo meinaa vuosia ku etellisen kerran iski oksupoksu. Ja siitä automoppillilla kotio ni jatkua seuras. Ukko oli ku paloletku. SIllä erolla vaan että virta kävi molempiin suuntiin.

Että tämmöseks päivä sitte. Hetken kerkes jopa ihan nukahtaa ku soi puhelin. Tohtoritimo soitti. Jottai makneettikuvista. Muutos ennallaa siellä ja toinen täällä. Hitto ku se puhelinlatina jäi kouluaikana huonolle luennalle. Mutta kohtuuhyvä oli kuulemma tilanne. Ainakin jonkun suhteen. Kuolemaa Ukko eijjoo kai tekemässä. Mutta huomenna ei tartte mennä piikille. Maanantaina vasta. Huomenna sen verta kai pittää käyvä teekoossa että kuuntelee pumppuhoitajan morraalisaarnan. Pois tupakit ja rasvat. Korresteelori hyi ja hai. Työtään tekkee...

Ni sitte tungettiin vattalaukkuun kaikennäköstä roppia. Tai oikiastaan vaan yhestä pussista jottai semmosta liuvosta. Siinä on kuulemma sokeria ja suolukkaa. Maku on juu. Kuten näissä lääkejuttuisa ylleesä. Ihan oojakoo. Se ku sai jokusen tovin ja muutaman unosen vaikuttaa ni johan saa taas tunkia sisuksiin kahavia ja teetä ja kanammunnaa ja makkaraa. Ja suklaata ja pähkinöitä. Ja näkkäriä ja kauraleipää. Ja Ukko vois luvetella tähän vaikka mitä ni uskositteko ? Kannattaskohan ? Tuskin. Vaan suht hyvällä mallilla on suolisto just ny. Voiton puoli on näkösällä.

Vaan sillee. Akka töissä. Saunaa ei oo tarvis lämmittää. Olumppialaiset alakas. Kattokaa joita kiinnostaa. Vissii jonkin sortin kurlinkia ens yönä. Juu. Se ku on se korean niemimaa tuolla toisella puolen tätä lituskaa maapalloo ni aikavyöhyke on hiukkasen eri. Vaan mitä sitä ei urheiluhullu suomalainen tekis vaikkapa kiekon etestä. Nii. Ja. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli