Piikkiä ja pakkasta.

Perjantain porinaa. Piikkipäivä. Akan kans yks ilta vaihettiin makkuuhuoneen parivuoteen nukkumispuolia. Ainakaa vielä eijjoo toivottua vaikutusta että niinku nukkus paremmin. Ukon jäliltä Akka makkaa kuopassa. Ja taas Ukolta puuttuu moinen luksusominaisuus omalla puolellaa. Että Ukon unniin ainaki vaikuttaa silleen heikentävästi. Vaan kai sitä moiseen tottuu. Niinku kaikkeen muuhunki. Paitti siihen jääpuikkoon siellä aurinkottomassa paikassa. Se kun sullaa....

Juu. Ukko otti aamulla semmosen varaslähön isolle kirkolla. Tarkotus oli visiteerata pari kirpputoria vinnyylilevyjen toivossa. Huonot oli tännää valikoimat. Paitti ku se perjantai ni muutenkaa mikkää hyvä pisnespäivä ois. Väkiä kyllä on liikkeellä mutta taitavat iltaa kohti laittaa vasta uutta roinaa myyntiin. Muutama vakiomyyjä levylaatikoineen loisti poissaolollaan. Oisko hinnat kuitenki ollu liika korkiat... Tai että saksalainen marssimusikki ei oikeen suomalaisille uppova. Hih.

Vaan sairaalareissu oli ihan ruttiinia. Piikki ja poijes. Verikojetuloksiakaan ei tarvinnu tulukita ku moisia ei ollu. Maanantaina vasta. Ja sitte se rumpa alakaaki. On makneettia. Hammaslääkäriä. Kelan tätiä. Parikin piikkiä. Ja parit verikokkeet. Isolle kirkolle siis kolome reissua. Taitaa alakaa maksukatto täyttyyn. Ens viikolla viis korvattavvaa matkaa. Ei niistä köyhä rikastu mutta saavatpahan jottain tekemistä laitoksessa ku Ukko moisen hakemuksen nettiin laukasee. Oikiastaan kyllä kaks. Ku ei moiseen saa kerralla ku kymmenen matkaa. Nykyaikaa nääs.

Mutta ny siirrytään noppeutetulla aikataululla kylypynautintoon. Akka ku on luppautunu illanviettoon paikallisen ravintelin juhulavuojen pirskeisiin. Että nopiat ja kuumat löylyt ja sitten kylymään tojotaan ja pimiälle tielle. Ukko kuskina. Menomatkalla. Kottiin tullee millä tullee. Ukko ku ei jaksa myöhään valavua. Mutta. Ny mennään. Huomiseen ja heippa. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli