Onni

Aina sillon tällön se iskee. Ku salama ny pakkaskirkkaalta ja tähettömältä taivaalta. Semmone tunne että pittää oikeen pohtia. Ja ku on tommonen ihana rakas Akka ni saa monesti ääneen miettiessä moiseen touhuun vielä kaverinki. Ja ne ku sais joskus ihan ylös kirjotettua ni siinä ois jäläkipoloville ihimettelemistä. Siinä joskus järenjuoksun loputtua saa aatokset semmosta lentua että ne kuulusat oksat poijes. Ja jäläkeenäpäin tarkasteltuna se älyn punanen lanka on jo suhteellisen kauvan sitten jo peräti poltettu. Tai ainakin kavotettu. Jos on alunperinkää ollu.

No. Tännää oli. Ihan semmonen suht älykäs ajatus. Ainaki aluks. Ku Ukon parta. Mielipitteen kysyminen tuntu aluks virheeltä. Ja kai se sitä loppupeleissä onki. Ku asia on kai nii että jokkaine näyttää siltä miltä näyttää. Tai ainaki miltä haluais näyttää. Tai sinneppäi. Että on ihan jokkaisen oman mielipitteen varassa se onko ulukonäkö hyvä vai ei. Ja se ruumiin koko ja muoto ylipäätään. Onko iso vai pieni. Yläsuunnassa olevalle mitalle ny ei oikeen taas mittää voi ni annetaan sen olla tässä tappauksessa hilijaa. Mutta jatketaa niillä johon voi vaikuttaa. 

Että se ulukonen hapitus. Se on jokkaisen ihan luomus. Ja sen arvosteleminen on nykyvään sitä muotia. Vaikka se sais oikiasti olla vaikka jopa tabu. Miettikääs ny. Jokkainen mennee niillä korteilla jokka on saanu. Tai muokannu. Ja on onnellinen niitten kans. Nii. Se tunne jota jokkainen hakkee. Mikä oikeus kellään on moista arvostella ? Kuka antaa luvan sanua toiselle vaikka että se on ruma. Taikka läski. Mietitään. Jos siellä on näissä kuoseissa onnellinen tyyppi. Vaikka ois ruma. Tai se läski. Mutta onnellinen. Ja kuinka onnelliseks tekkee se toisen mollaaminen ? 

Niin. Se jären hiven. Ettikää jos se oli siellä. Ukko ei luppaa löytäjälle ikkuista onnea tai muutakaan mirhameita. Vaan jos se hetkeks pyssäytti miettimään ja sitä kautta ees murusen onnee saamaan ni kiva. Ukko miettii asiaa vaan niin että vaikka on syöpää ja pumppuvikkaa ni sama tolovana sitä on kuoresa sisällä. Ehkä hiukkasen kovan koulun käyneenä kokeneempi. Ehkä. Ja monen rankan seikan älyttyään viisaampi. Ehkä. Mutta onnellinen Ukko väittää olevasa. Silti. On se syy sitte Akka tai jokin muu. Mutta ei mikkää tauti tee ainakaan tätä miestä onnettomaks. Se on vissi. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli