Kutonen

Viikon kutospäivä. Suunnitelmissa tänään. Ei mittää. Tai oli. Mutta suunnitelmilla on tapana muuttua. Ja niitä saa muuttaa. Eijjoo olemassa kivveen hakattuja menoja. Koska se ainua kivveen kaiverrettu on sitten siellä hautuumaallaa pari metriä jo henkettömän nokan yläpuolella. Vaan se kuolo ei ny kuulunu tähän vaan se että jos oliski ollu joku meno ni ois jääny menemättä. Ei vaan hutsinu. Elikkäs viittiny. Ku mietti asian niin että jos puntaroi menot kontra tulot millää tasolla ni turpiin tullee. Taas. Niinku hiihtäjille olumppialaisissa naapurimaan likoilta. Ronssi mikkää saavutus oo. Se on jämäsija. Ja siihen ei tartte olla yhtään tyytyväinen.

Muutenki tuo hiihto ja olumppiahöpötys. Suksijoita tullee muutamasta maasta ja het jos suomipoika tai tyttö voittaa ni ollaan maalimanhyviä. Eiolla. Saatikka tänä vuonna siellä ku lätkäporukat huutaa änhooällämiehiä joita ei ees tuu. Että ei siellä oo läheskään maaliman parraat. Ja sitte sanotaan että ny on hyvä sauma voittaa kultaa. Juu. Ku eijjoo parraat paikalla. Sannoo meitin tasosta ehkä jottain. Mutta koska se on kiekkoo ja suomalaisten pyhä lehemä ni eihän sitä saa arvostella. Ehkä kannattais. Ees joka nelijäs vuosi. Mielellään usiammin. Ku jos ihan rehellisesti ja kaikilla mittareilla katellaan ni kori ja lentopallo on menny kiekosta ohi ja lujjaa. Ajat sitte.

Juu. No ei se olumppiahöpötys Ukkoon vaikuta. Urheilua tullee muuvaltaki. On snuukkeri ja vutista. Ja jos oikeen tullee aika pitkäks ni intternetti on kuulkaas pullollaan kaikemmalliman  urheilutapahtumia. Ja palijon semmosta hauskaa jossa suomalaiset eivät oo osallistumisellaan moista juttua pillaamassa. Tekemällä parraasa. Ja oikiastaan on mahottoman hauskaa katella jotain matsia silleen ettei oo kummankaa puolella. Nauttii vaan siitä tapahtumasta. Kokkeilkaa joskus. Menkää vaikka johonki nuorten tapahtumaan ja nauttikaa vaan niistä tekemisistä. Aina ei tartte ees onnistua. Hauskaa voi olla mokatessakin.

Nojoo. Muuta. Kissat. Ihan normaalisettiä. Syövät. Nukkuvat. Kulukevat saranat vinkuen eestaas sissää ja ulos. Syövät. Ja nukkuvat. Katteeks käy. Paitti että ei se Ukon tää päivä oo palijoo kissojen elosta poikennu. Aikas hyvin on tännäänki omaksuttu samankaltanen laiskuus. Tai siis mittäätekemättömyys. Joutilaisuus. Rentous. Olemisen kevyt oppimäärä. Nautinto. Elämän tarkotus. Just se. Ni.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli