Katitusta

Perijantai. Ilta. Kissojen kans kotosalla. Iltakahavia tässä ootellaan. Vaan taitanu mennä koulutus niissanotusti mäkkeen ku ei kukkaa noista naukujista karvaasa lotkauta kahavinkeittimen suuntaan. Eivät ees taustamussiikkia laita soimaan. Eiku hetkinen... Väärä hälytys. Bella se vaan vaihto kylykiä. Ja pitihän sen jäläkeen karvat nuolla puhtaaks. Ku sotkeutuu moisessa urakassa. Kylenkäännössä. Ku se tuo Bella on muutenki suhteellisen tarkka hykieeniastaan. Onneks on kooltaan pieni ja sukupuolikkaaltaan narttu. Oishan se ison poijan karvojen pesu ihan eri kokoluokan rojekti.

NIi. Kissojen kans se tääkin päivä on menny. Ny ne on syöneet ja vaan Sepe painu takas kartanolle. Muut jäi vatta täynnä jo yöpuuta katteleen. Tupu suurimpana poikana on valinnu parraan paika lipaston päältä täkkivuoren kuninkaana. Saattaa siihen vaikuttaa toki kinttusa kuntoki. Aristaa jo aikas monetta päivää oikiaa tassua. Ei anna ny siihen ees koskia. Saattaa olla maanantain lääkärireissu. Vaan jos moisen vaivan aiheuttaa vaikkapa jonkisortin jänteen venähys ni ei kai sille mittää voi tehä. Aika. Ja ne haavat. Eihän siihen mittää sitteitä voi pysyväksi laittaa...

Joo. Leo. Tahtoo kartanolle. Ukko käy. Hetki. Nuin. Ja samalla tuli hajettua kupponen kuumaa teetä ihan vaan kahen keksin kans. Ei sitä kahvia ennää iltasella juo. Voi olla että ku ikäsä on moista herkkua kurkkuusa kaatanu vattasa kiusaks ni jossain alakaa olleen raja lähettyvillä. Kenties se on vaan korvien välissä. Taikka sitte se on jossai suolen mutkassa oottamassa sitä klassista viimestä pisaraa. Ku jos Ukko ois tän kerran oikiassa ni ei taija koveiinilla olla juurikaan vaikutusta vaikkapa maksaa taikka muniaiseen. Onko ? Jos siellä on joku ees hiukkasen aikaasa lääkärin tutkintoon kuluttanu ni valasee tätä. Ees vähän.

Nii. Elikkäs. Kissojen toiminnasta raportointi siirtyy sitten malliin tylsä. Jälellä ennää kolome. Sisällä enimmäkseen viihtyvä Sisu. Nukkuu. Sisäkissaneiti Nasu. Ei ossaa päättää juuri ny että onko mallia nukkuva vaiko päivystävä. Ku Akka on töissä ni Nasu on hiukka levoton. Lauma on hajallaan. Oikiastaan ainua kissa joka tuntuu pitävän tärkiänä että ihan kaikki on kotona. Nuorin narttu ku on. Vanahin vastaava taas vaan ottaa jo rennommin. Taitanee koko lauman vanahimpana Tintti jo vietellä eläkepäiviä. Sisätilloissa on ainakin valtikan luovuttanu. Ulukokruunusta on sitten jo pahempi sanua.

Että semmosia. Lopuks vielä yks juttu. Tuo Bella. Parantajan vikkaa. Uskotteko ? Jos vaikka Ukko kärsii polovista ni tää kissa nukkuu yön siinä vieressä. Taikka jos Akka kuorsaa mahallaa ni neitikatti nukkuu siinä selän päällä. Ja sillon muuten Akka ei kuorsaa. Tää on on ihan vieressä valavomalla tojistettu. Että semmonen henkimaaliman olento se tuo puhtaanapitonarkomaani on. Puhistaa ja parantaa. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli