Vaalipäivä

Sunnuntai se vaan on. Ei sen kummempaa. Koko päivän sai vielä väki käyvä puukoppeissa paperille numeroa piirtämässä. Tojennäkösesti lähiaikona joutuu uusimaan sen toimenpitteen. Taikka sitte tuo kalluppien kuninkas valitaan suoraan. Sitte valitaan ja sen mukkaa sitte mennään. Onko kansa sitte ollu oikiassa vai väärässä ni jää noitten niissanottujen eksperttien mietittäväks. Ku aina näistä vaalihommista saahaan vejettyä jos jonkillaisia johtopäätöksiä. Toinen toistaan typerämpiä. Monen teoreetikon titteli on polliittinen tutkija. Oikia työ ? Tuskin.

Nii. Se onki jännää ku puhutaan että ihimisillä on ja pittääki olla mielipitteitä. Nii sitte on näitä kellareissa pölyn keskellä istuvia tutkijoita jokka sannoo kuka ja kenen kanssa ollaan sammaa mieltä. Ja oikiassa. Jotenki tuntuu että onko nää tyypit jollain tappaa epäonnistunu jossaki ? Vai jääny vaille jottai ? Istua ny pöytäsä ääressä jossai yksinäisessä huoneessa ja lukia kaikemmaaliman julkasuja ja tekemässä niistä arvioita. Teorioita. Johtopäätöksiä. Ja jos kututaan ni kerrotaan sama asia telekkarissa tai ratiossa. Tittelinä asiantuntija. Taikka analyytikko. Hih.

Nojoo. Ukko pyssyy lestissää. Ku eijjoo asiantuntija yhtään missään. Ei ymmärrä kuinka posti nykyvään jaetaan. Eikä ossaa ennää rakentaa venneitäkkää. Ei ees kaarnasta. Eikä ossaa kelan mutkia oikasta. Lääketeollisuus se vasta outoa onkin. Sairastamisessakkaa oo mikkää ekspertti. Aina pittää lääkäreiltä tai hoitajilta kysellä. Rakkauvessakkaa on mittää ykkösluokkaa. Parraasa vaan yrittää. Joskus jopa onnistuu. Tuota tiijä pittääkö sitä oikiastaan olla ees minkää alan asiantuntija. Jos tekkee sen mihin pystyy ja niin hyvin ku kykenee ni eiköhän se riitä. Mitä ootta mieltä ?

Ja sillä aikaa kun mietittä ni täällä lämpenee sauna. Kuuma koppi ja kylymä juoma. Ja rakas rouva. Että käy vaaleissa kuinka vaan ni rakkaus on ja pyssyy. Seommuuten. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli