Rauhallisesti...

Se ois perijantai. Työtä tekevien palijon oottama. Viikollopun alottava. Ja parin päivän päästä taas kaipaama. Mutta otetaas ensin tää ilta. Jos sulla on vappaata ni mietippä seuraavaa. Kannattaako sitä roppaa kuormittaa koko yön piletyksellä ? Runsaalla määrällä alakomahoolia ? Ja moisten yhteisvaikutuksesta aiheutuvalla pumpu ylikuormituksella ? Voihan se olla että teitillä on sykkeet niin hyvin kohillaan ettei mittää onkelmis tuu. Niin tosin Ukkoki luuli. Ja miten kävikään...

Ukko kävi vielä tännää apoteekissa ku eilen unohtu tyroksiini. Ja ihan itte ajo vaikka joissakin tietoissa saattaaki olla ettei sais. Mutta ku Akka oli isolla kirkolla ja lääkettä eijjoo ni minkä teet. Lanssiakaa ei moiseen voi hälyttää. Ja Ukko ajeli rauhallisesti. Taikka oikiastaan siis normaalisti. Ukko ei oo tarkotuksella ajanu ylinoppeutta ennää aikoihin. Kiireet on nissanotusti jääny taa. Eikä Ukolla kyllä tälläkää reissulla hoppu ollu. Vaikkei kauvaa mennykkään. Ajottaa reissun oikeen ni saa ajella yksikseen.

Nojoo. Tuo autoilu on kyllä tällä ololla rajotettu minimiin. Ja oikeisiin kellonaikoihin. Taitaa tuo roppa vielä olla meleko väsyny moisesta pumppuoperaatiosta. Ja kaikista siihen annetuista lääkityksistä. Muutama tunti aamust on semmosta jonkinnäkösen pirteyven aikaa. Muuten vois vaan nukkua. Koko loppuajan. Ja senki jäläkeen vielä muutama tunti. Niiettä semmonen tuli kans mieleen että montakohan viikkua tästä rulijanssista ois työssäkäyvänä saanu saikkua ? Kuukaus ? Enemmän ?

No joo. Mutta ny ei ookkaa saunailtaa. Kuten sanottu pittää ottaa iisimmin. Ei saa verta pumppaavaa elintä rasittaa. Eikä leikkausarpia. Vaan jospa sitä huomenna tän maanpäällisen tomumajan siivuais höyryjen ihanassa maalimassa. Puhtaus on puoli ruokaa. Siitä tuliki mieleen että jos koko ajan nukuttaa ni on sitte kans näläkä. Jos söis sen mitä roppa vaatii ni kesän korvilla pittäis ostaa puskuraktori että sais Ukon kartanolle. Ja jumalaton pankkilaina. Ruuvan ostoon. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli