Rioriteetit

Juu ja kiitos. Ukko piti lommaa yhen kokonaisen päivän. Kirjottamisesta vaan tosin. Muisti kyllä koko päivä laiskotella. Ei vaiskaan. Lääkkeet ja tuo pumpun paukahus vaikuttaa yhä sevverran raskaalta että ei oikeen oo enerkiavaroja mihinkää ylimääräseen. Elikkäs tullee etteen semmonen homma ku riorisointi. Elikkäs asioitten laittaminen niille kuuluviin lokeroihin semmukkaa mitä ne elämässä merkittee. Toki nää on ihan henkilökohtasia valintoja ja ei varmaankaan sitä ainuaa oikiaa oo.

Vaan jos listaa alottaa vaikkapa sillä tän paketin heikoimmalla lenkillä. Raha ja materia. Toki tulot vaikuttaa monneen asiaan mutta ei oo sitä kaikkein tärkeintä. Vähemmälläki pärjää. Suhteuttaa menosa tulloihin. Ja materia taas. Vaikka on olemassa jos jonkinnäköstä aparaattia elämää helepottaan ni on myös monta yksinkertasempaa työkalua joilla on ennenki pärjätty. Turhakkeista tässä vois mainita vaikka kahavikonneet ja jos jonkillaiset kuorimavempeleet.

Nii. Sitte vois listalla olla luonto. Ja elläimet. Toki tämä katekoria on semmonen joka vaihtelee paikkaa tilanteen mukkaa. Ei toki koskaan tuonne alemmas. Mutta se mitå meillä tuo luontomaisema pikiasti tarjuaa ni on joskus korvaamatonta ja joskus se vaan on. Monesti se on parraimmillaan ku ei kuulu eikä näy. Hilijasuus. Raikas tuulenvire. Lehistä ja havunneulasista heijastuvat valonsätteet. Puhas lumi. Kirkas vesi. Ja ne ilosesti sirkuttavat tai uppeita koreokravioita lennellessää suorittavat lintuset. Taikka oravat. Unohtamatta niitä pieniä sammakoita joita saa kesän seurata.

Vaan etiäpäi. Mitäs sitte ? Rakkaus ? Perhe ? Lähheiset ? Pyhä kolominaisuus joka oikiastaan elämänvaiheesta riippuen voijaan laittaa haluamaasa järijestykseen. Mutta silleen että eivät oo yks kaks kolome. Vaan ehkä jotenki niin että yks ja ykspuoli ja kaks. Hoksaatte varmaan. Taikka yks plus ja yks ja yks miinus. Joo. Kaikki liittyy toisiisa ja vahavasti. Hankala kuvitella elämää iliman näitä. Mutta sen kummemmin analysoimatta jätetään tää aihe keskusteltavaks. Eli saa kommentoija.

Vaan ny Ukko ottaa ittiään niskasta ja nostaa ruhosa tuolista. Siirtyy portaisiin ja siirtää ittesä alakertaan. Tosetti kouraan ja taas jokunen taplettipilleri. Yheksältä sitte taas nukkumaan. Kellon ympäri ehkä. Tai ainakin kuuteen. Kuhan maanantaihin asti. Että nauttikaa. Ittestänne ja niistä rakkaista. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli