Nautintoaineet

Lääkkeet. Pillerit. Tapletit. Alakomahooli. Niinkö ? Tupakki ? Nuuska elikkäs kaninpaska. Sori. Ruma sana. Mutta. Herätyksenä tämmönen litania. Tarkotus on ottaa puhheeks se mitä varten täällä ollaan ja miten siitä ajasta nautitaan. Kun ne kuiten on omia valintoja. On olemassa urheiluhulluja. On hulluja jokka syö pillereitä ja ottaa kuppia. On olemassa ihimisiä jokka syö terveellisesti ja välttää kaikemmaaliman myrkkyjä ja kemikaaleja murkinoissaa. Ajjaa pyörällä eikä starttaa pensalla käyvää moottoria. Vastustaa vaikkapa tuulimyllyjä. Vaan yhteistä kaikille on se että kuolo korjaa. Ennemmin tai myöhemmi.

Nii että hyväksyykö Ukko sitten huumeet ? Ei. Onko Ukko vaikkapa tuulimyllyjen puolella ? Mitä sen on väliä ? Loppupeleissä. Ei se Ukon elämänlanka pitene siitä ottaako joku suoneesa vetamiinia tai jottai ? Eikä elämän laatu parane sillä että huutaa pitkin toreja jotakin asiaa vastaan. Nii ne tulevat sukupolovet juu. Ei se niittenkää puolesta murehtiminen tee Ukon päivästä parempaa. Uskotteko ? Jos ressaa semmosen asian puolesta johon ei oikiasti juurikaan voi vaikuttaa ni mitähn se tekkee pumpulle. Että laskeeko verenpainetta ja sykettä ?

Ja ettette tee ny johtopäätöksiä väärään suuntaan ni kerrotaan seuraavaa. Ukko ei hyväksy huumeita. Eikä mittää luvatonta touhua muutenkaan. Mutta. Elämä on oikiasti aivan liijan lyhyt murehtimiseen ja mielesä pahottamiseen. Jos joku saa jonninsortin kiksejä jostain semmosesta mitä toinen ei ymmärrä tai hyväksy niin mitä sitte. Jos siinä ei vaaranneta toisten teveyttä tai rikota lakia ni souvot. Nykyvää on jo sairauveks luokiteltava tuo toisten puolesta loukkaantumine. Ne itte pittäs toimittaa hoitoon. Kele. Naapurin toimintaa ei tarttis katteuvesta puuttua. Esimerkiks. Eletään ommaa elämää ja nautitaan siitä. Jookos ?

Että Ukko mennee ny maha täynnä nauttimaan saunasta. Taikka ei ennää ihan ruokatorvi täynnä herkkuja. Pikkusen on annettu aikaa laskeutua ja sullaa pottumuusin ja paistin. Saunalla oottaa Akan lisäks kylymää saunajuomaa. Onko se sitte tännää alakomahooliton olut vai ihan sitruunalimukka jää nähtäväks. Otetaan sen mukkaan miltä sattuu tännää maistuu. Nautitaan. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli