Uuteen aikaan

Maanantai. Uus ja ulijas resipentti on valittu. Taikka ei sentään uus. Ja tiijä onko tuo niin ulijaskaan. Ulijaat pilleet se varmaan saa ku on kuulemma oikeen virkanastujaiset. Ihan vaan semmosen ajatuksen Ukko heittää moisesta touhusta ilimoille että. Kuinka voi astua virkaan jossa jo on ? Pitäs sitä niinku ensin erota ja ottaa uuvestaan homma vastaan. Vai kuinka se toimii ? Ku jos on jo virassa ni eikö sillo pirkseet oo vaan hukkaan heitettyä rahhaa ? Meijän rahhaa...

Tännää Ukko kävi pitkästö aikaa kylillä. Ihan vaan verikokkeissa. Ja uusia aikoja varraamassa. Ja jos on joku jossain moittinu ylleistä terveyshuoltoa ni mitäs sanotte seuraavasta. Ukko varas aikoja verikokkeisiin. Tulosti virkailija sitten sen paperin ja sammaan henkenvettoon huomattii että siinähän oli aika hammaskalustontarkastukseen. Että ihan aikaa varraamatta semmonen on annettu. Iliman mittää ilimotusta kotijo. Vielä ainakaan. Että aikoja muka joutus oottaan. Juu. Aika annetaan vaikkei oo vaillakaan.

Juu. No siitä sitte se perinteeksi jo muotoutunu munkkikahavi. Ja ukkojen parlamentti. Taikka osa kaks kai se on. Ensi istuvat aapeeceellä ja sitte siirtyvät torin kuppeeseen toisille kahaveille. Ja ainaki jokkainen arkiaamu moinen toistuu. Viikolloppusin varmaan istuvat vaan siellä apsilla. Ja maalima aina muka sen pikkusen verran parantuu. Taikka kertovat samat jutut. Päivästä toiseen. Enemmän kai ne on semmosia historian oppitunteja. Vanahojen hyvien aikojen kertausta.

Ja hyviä uusia aikoja ootellessa Ukko laittaa ny konneen hetkeks sivvuun ja tarkistaa joko Akka on herännä. Se ku on menossa taas tienaamaan vanahuksia valavomalla yön seutuun. Ukko joutuu siis ihan yksikseen nukkumaan. Taikka saattaa se olla että yks kilpparineiti nimeltä Bella on kainalossa. Taikka jossakin lähellä. Sillä on nu Ukon operaation jäläkeen ollu mahoton tarve valavua Ukon unta. Se on semmonen henkimaaliman olento. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Mieli