Usko(nto)

Niin. Kortisoonin jälkeinen päivä. Yllättävän hyvät unet. Toki herräys suht aikasin mutta melekosen laavukkaitten nokosten perästä. Tuntimäärä ei ollu kaksinen mutta tälläkertaa laatu korvas määrän. Aamukahavien ja kissojen ruokinnan jäläkeen iski kyllä semmonen tympeys ku huomas kelin olevan suhteellisen märkä. No onneks kaapin haku on vasta huomenissa joten säällä on aikaa parantua. Toki mahollista on että mennee huonompaan suuntaan. Murffin laki. Vaan ei maalata piruja seinille. Uskotaan parempaan.

Niin. Usko. Ja uskonto. On intternetin mukkaan tunne. Jonninsortin vilosovia. Jokkainen rakentaa omaan sisukseensa kuvan jostain kauniista. On se sitte jumala taikka jeesus. Taikka joku muu noista suurista. Islamibuthahintu. Kaikki tuo perustuu kuitenkin johonki minkä joku on joskus kirjottanu kansien vällii ja saanu muut uskomaan sammaan asiaan. Yhellä kantilla vähän niinku joulupukki. Kenelläkkää ei oo ennää tarkkaa tietua moisen uskomuksen alakuperästä mutta ku muutki uskoo ni lauma juoksee perässä. Ja uskonnon turvin tehhään kaikellaista. Hyvvää ja pahhaa.

Niiettä voijaanko sitten sekottaa sammaa kuppii uskonnon ja uskon ? Jos ny otetaan usko. Usko hyvään. Eijjoo uskonto. Usko parempaan huomiseen. Ei siihen tartte kirkkua. Ei raamattua. Ei kettää saarnaamaan. On vain yksilö joka haluaa luottaa ja aatella että huominen on tätä päivää parempi. Eiks niin ? Ukko esimerkiks ei ny suoraa viittaa kinttaalla mihinkää yläkerran herraan mutta aattelee että on jokin korkeampi voima. Onko se sitten kohtalo tai karma kuka tietää... Raamattuun Ukko ei usko. Mihinkään versioon.

Mutta usko parempaan huomiseen on tännää taas ollu koetuksella. Tuo hallitus. Ny ne perkeleet leikkaa taas meiltä köyhiltä. Pistää oikeen vihaks. Ruoka-apu. Pois. Kokonaan. Jännittävvää että maassa laittomasti oleville kyllä löytyy euroja mutta oman maan kansa saa nähhä näläkää. Ja ettei asia ois tarpeeks ikävä ni just joulun alla. Tää asia ny vaan ei käy. Ei. Mutta minkä teet. Ittepä nuo tollot on tuolle mäelle äänestetty. Se aina tarttee muistaa ku arvostellee päätöksiä. Että jos siellä joku kaveri hölömöilee ni saa samalla miettiä minkä numeron siihen lappuun aikanaan rustas. Helevata.

Kuten huomaatte. Usko eijjoo uskonto. Vaan taitaa olla että kun usko huomiseen on koetuksella niin moni ottaa uskonnon avuksi. Turvaks. Pakopaikaks. Toiset ottaa kirjan kätteen. Toiset rukkoilee. Yhet mennee temppeliin ja hiljentyy. Tapasa kullaki. Supisuomalainen tapa on ottaa uskonnoks kuningas alakomahooli ja mennä siihen korttelikuppilaan joka monelle on se kirkko. Usko humalaan on kai se vahavin. Elikkäs. Usko ja uskonto. Eri asia. Ja jota ei missää tapauksessa sais sotkia politiikkaan. Siis uskontua.

Mutta ny Ukko nousee sijoiltaan ja kääntää älpeen. Uutta musiikkia oli taas postissa ja Akka ku on työmaalla ni saa luukuttaa. Hih. Ja ku kellokaa eijjoo ku viis ni on muutama tunti aikaa moiseen. Saunan lämmitys parin tunnin päästä. Ja huomenna maakuntaan. Kirppareitten kautta kaapin hakkuu velipoijan perheen tykö. Alakaa mahoton kuukletus ku eijjoo noista matkan kauppapaikoista ees harmaata hajua. Mutta vahava usko on että löytyy. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki