Viaton mieli

Torstai. Viattomat lapset. Ois oikiasti monella tappaa helepompaa olla lapsi. Ei ois murheita työstä. Ois vaan leikit. Ei tarttis murehtia vuokranmaksuista. Ois vaan koti. Eikä tarttis murehtia sähkölaskuista. Laittas vaan pelivehkeen töpselin seinään ja pellais. Simppeliä. Eikä tarttis ravata kaupoissa alennusjauhelihojen sun muitten murkinoitten perässä. Istus vaan ruokapöytään ja söis. Jos maistus. Eikä tarttis hikkoilla sovituskoppeissa housuja kokkeilemassa. Istus vaan ja oottas pukemista. Ja sais kiukutella. Ihan aiheettaki. Hih.

Joo. Kiukutella. Taikka hienosti sanottuna pahottaa mielensä. Vai onko sille vielä joku passelimpi termi ? Pittää kysyä ruattalaisilta tytteleiltä. Niiltä jokka pahotti mielesä venakkonaisten kalenterista. Nii-i. Suomi välissä mutta pahotus ylittää rajat ihan heittämällä. Kai se tyttökalenteri jo ittessään on kauhia asia. Eikä niitä oo tehty ku jottai kymmeniä vuosia. Ja pojat kans. Kukkaa ei tosin pahota mieltää vaikkapa palomiesten kalenterista. Taikka jostain painijoitten vastaavasta. No. Nykyvään onkin muotia olla närkästyny. Se vaan myy sitä moittimisen kohetta enempi. Miettikääpä sitä.

Juu. Nää päivät on jotenkin matelevia versioita arkipäivistä. Sotkee kaiken. Ukko oli ihan siinä uskossa että ehtis tilata apoteekkiin vielä ens viikoks lääkkeet. Ei ehi. Tulevat vasta keskiviikkona. Ja pitäs kuuri alottaa tiistaina. No. Ukolla oli onneks kaapin hyllyyn jääny pari kappaletta moista metisiiniä joten tilanne pelastettu. Vaikkei Ukko pistäs yhtää hanttiin vaikka ärrä jäis pois kokonaan. Se tosin tarkottas joko sitä että ois parantunu. Ei todennäköstä. Taikka sitä ettei ärrä ennää toimi. Joka taas eijjoo toivottavvaa. Lääkäri totes kyllä että on uusiaki pillereitä. Nimenki sano mutta ei taivu moinen suussa.

Suomi johtaa nelijäyks. Juniorit. Kivvaa. Piipaakaa. Sanos pikkumies. Mutta sivusilimällä vaan Ukko seuraa. Pittäis lähtä saunakopin lämmitykseen. Akka tullee iltavuorosta ja sillo pittää olla löylyt valamiit. On ne. Ja Ukko sitten karkaa vutista seuraamaan. Molemmilla silimillä. Terävästi. Hih. Että näihin sannoihin ja kirijaimiin tännää. Ollaan ihimisiks. Ja huolehittaan niistä kavereistaki. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki