Ohi on...

Niin. Ukon kirjoissa joulu on ny lusittu. Ja ihan rauhallisesti sujuen kuten oli suunniteltu. Mittää loppuhetken ryysiksiä ei ollu. Kelit oli oikeen komiat. Pakkasmittariki äity oikeen koko naamalla hymmyileen. Tais ihan lkahessakympissä ikenet vilahtaa moisella. Ja ku luntaki on riittävästi ni kyllä oli siinä oikian talaven ja jouluaaton tunnelmaa. Ja kun iltapäivällä pikitien liikennekki hilijeni ni johan sielu alako levähtää. Pikkumiehen yökylläily toi vielä sitä aitua perhejuhulaa pirttiin. Iloa ja naurua. Elämää.

Pakettejako ? Juu. Ukko sai tasan sen yhen toivomasa. Laatikollisen putapestejä. Sitä suklaitten parraimmistoa. Puoli lootaa mennä vilahti iltapuhteeks jonninjoutavia elokuvauusintoja katellessa. Kumma muuten että just jouluna ku ihimiset saattas kattua taikalaatikkua ni sillonki näytetään samoja vanahoja lehvoja. Tai niissanottujen laulutähtien joululaulukonsertteja. Ollaan muka niin hyviä ja kauniita. Tekopyhiä rahan perässä hoilaavia mukatähtiä. Ukko ei ymmärrä kuinka tässä maassa saa levytyssopimuksia moiset äänenväärinkäyttäjät. Ulukosilla avuillako saavat nimen paperiin...

Nii. Se yks paketti. Syy moiseen ? Akan kans meillä on tapana antaa yllärilahajoja ympäri vuojen. Kukkia. Suklaata. Muuta kivvaa. Ni ei se joulu siinä tuo mittää uutta. Meijän mielestä tää tapa pitäs olla kaikilla. Ei se yks päivä vuojesta palijoo mainetta paranna jos loppuvuojen ollaan muistamatta. Sama homma joulukorttien kans. Kerran vuoteen laitetaan ensin tekstari jossa kysytää osote ja sitten se kortti. Voisko sitä oikiasti vaikka soittaa. Ukko sai eilen moisen soiton. Oli tuttu päättäny soittaa kaikille joitten numero oli puhelimessa ja toivottaa hyvät joulut. Miettikääpä sitä.

No. Ollaan muuten menossa taas kevättä kohti. Ainakin mitä tullee päivän pittuuteen. Alakaa aurinkoki kenties näyttäytyyn. Ehkä. Eihän näillä korkeuksilla ihan sitä kaamosta oo mutta eipä tuo valon määrä juurikaan oo hurrauksia herättäny. Pihavalot saa pallaa yötä päivää. Kynttilöitäki saa poltella jatkuvasti. Kauppa kiittää. Tikkujaki kulluu. Ovat muuten melekosen surkialaatusia nykyvää. Eipä taija moisia ennää mikkää kotimainen tehas valamista. Tai jos tiijätte moisen ni kertokaa. Puolan tikut on... surkeita. Katkiaa suurimmaks osaks ennen sytytystä. Jos syttyvät ollenkaa...

Syttymisestä tuliki mielen syrjään. Sauna. Akka on tien päällä pikkumiehen kotiuttamismatkalla ja Ukon vastuulle jää saunan lämmitys. Nyt päästäänki sitten oikeen pitkän kaavan kautta kahestaan saunomaan. Eilen Ukko sauno ihan yksin sen joulusaunan. Oli kieltämättä aikas outo kokemus. Tämän viijen vuojena aikana eijjoo varmaan montaakaan kertaa moista kokkeillu. Onhan se. Mutta tavaks ei oteta. Niiettä tekstitys seis ja saunan uuniin tulta kehittää. Ja kinkut siihen päälle. Muistakaa tekin pittää huolta siitä että syötte ny tarpeeks. Ja juomista ei saa unohtaa. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki