No ny !

Ensimmäinen kautta eka kirjotus plokimaaliman historiassa suoritettaan moottorisänky alla. Iha lääketieteellisistä syistä osin elikkäs tosin. Ukko on tällä menolla yhtä oikiaa jalakaa vailla oleva uroksen tekele. Ommeinaan semmosta turvotus alaraajan poloven alapuolisissa osissa että oksat pois. Varsinkin tuo osa johon kävelyä helepottava vaatetuksen osa laitetaan. Elikkäs tossu. Kohta ollaa paikallisen yrittäjän kans samiksia. Paitti että joutuu pakosta laittaa oi niin mukavat reinomerkkiset tossut. Nii. Siks Ukko makkaa moottoripetissä. Sanovat puoliksistuvaks asennoks. Ja kintut ylläällä.

Vaa. Ukko kävi piikillä. Het aamusta. Muuttivat mokomat iltapäiväajan pimiälle ajanjaksolle. Piti herätä jo ennen kuutta. Pirssi oli pikkusen jäläkeen seittemän pihassa. Se yhistelmäkyyti. SItte saiki istua kanttiinissa melekeen tunnin. Ja piikillä meni vartti. Ja sitte taas kanttiinissa puoltoista tuntia. Juu. Ois saanu hälyttää kuskin tunnin kohalla lähtöön. Vaan yks tunnin puolikas sinne ja tänne. Niistä kukkaa muutenkaa maksa. Ja vaikka jos maksas sillä samalla taksalla mitä eläkettä muutenki ni ei siinä montaa senttiä hukannu. Ei ees metriä.

Juu. Kottiinpalluu tuntu jotenki hassulta. Kotona jo enne puoltapäivää. Olo oli kyllä semmonen ku ois jo ainaki nelijää takonu tiuku. Ja kissat oli levottomia. Syy on ruoka. Ukko tilas ulukomailta hirviän satsin purkkiruokaa. Ja otti sammaan tillaukseen pari pussia semmosta hiukan muka parempaa kuivamuonaa. Papanoita. Kaheksan ossaa kannaa ja kaks jottai mitä ny just ei muista. No. Seurauksena syöminen on rajottunu kuiviin. Sinänsä hyvä. SItäkin pittää syyvä. Mutta purkkiruoka tuppaa jäämään syömättä. Ei passais opettaa uusiin herkkuihin.

Nii. Ja aina voi herätä kesken päikkärien sairaalan soittoon. Ny olivat tarjuamassa aikaa makneettikuvvauksiin. Normaalia toimintaa juu. Mutta aika mitä tarjottiin eijjoo. Illalla kello kuus. Juuh. Ja ei. Koska samalla päivämäärällä on piikki. Ja koska kysseessä on jo tammikuu ni se tarkottaa sitä että Ukko ajjaa sinne hospitaaliin ihan itte. Koska Kela ja omavastuu. Jännää että omalla autolla ajo tullee halavemmaks vaikka on kympin pienempi omavastuu. Vaan voisivat sitä kilometrikorvausta ees hiukkasen nostaa. Ihan sen pari senttiä vaikka...

Vaan ny jo valamiiks sotketulla aikataululla. Emmertaali ja ploki yhtaikaa. Sauna on jo lämpenemässä. Akka halus aikasen saunan ku on menossa isolle kirkolle huomenna. Ja Ukolla taas on ihan vappaa päivä. Jos viikolloppua ei lasketa ni nykyvään viikon ainut. Ja sillon pyssyy tämä uros hemma huus elikkäs pirtissä. Poplaulajan vappaapäivä. Paitti että Ukko eijjoo pop. Eikä varsinkaa laulaja. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki