Kolome yötä Jouluun on...

Laskit ihan väärin, joulu meni jo... Sanottiin Kummelissa aikanaan. Huumoria. Juu. Yhen niissanotun kirjottajan lepopäivän jäläkeen päktuoisnes. Ja mikä onkaa komiampaa ku alottaa mukahauskalla sutkautuksella. Ku huumori on se maaliman suola. Vaikka tuossa eilisen ja tän päivän aikana varsinki tuolla tien päällä tuntuu meleko monella olevan hymy siellä missä aurinko ei paista. Sen verra vakavaa ja kiireistä on ajo. Ukolle se on se ja sama jos nuo hoppuset tumppaa koslasa vaikka sinne ojan penkkaa... Vaan aattelisivat että siellä tiellä liikkuu ihan aikuisten oikiasti muitaki. Hitto för pannaani.

Nii että jos siellä ruuvun toisella puolella isttu joku semmonen joka on tännää tai eilen pitäny kiirettä tien päällä ja tehenyt yhenkin hurjemman ohituksen... Nii on ny hyvä ja kertoo miten ja missä on tästä vauhinpijosta voitetut sekunnit viettäny ? Tulleeko moisen ajan säästämisestä niinku jollakin tappaa hyvä' mieli ? Vai onko se opittu tapa ? Vai onko se anteeks ny vaan ihan suoraa pölijyyttä ? Saa vastata ja mielellään ihan rehellisesti. Vaikka semmosena joululahajana Ukolle. Ku ei tähän pieneen nuppiin mahu moinen kaahailu. Ja poonuksena esim eilinen keli ei ollu se vauhikkain mahollinen...

Joo. No olokoon. Joulu tulla jolokottaa ajetaan sitä lujjaa taikka harhaan. Hih. Ukko eppäili taas ommaa suunnistamistaan ja laittoo kotimatkalla älykapulan kartan opastusasentoon. Mikäs siinä. Mutta kun sen laitteen ensisjanen tarkotus on välittää puheluja. No. Se soi. Ja Ukko vastas. Juu. Vauhissa. No. Puhelu oli ja meni. Ukko ajeli menemään ja tuli puolituttuun risteykseen. Kapula sano käänny. Ukko harkitti. Ja käänty. Ajeli parikyt kilsaa ja alako eppäilys kaivaa. Ukko pysähty. Tarkisti laitteen ja huomas että oli vahingossa karttaan lisänny reittipisteen. Ylimäärästä autoilua sen kuuskyt kilsaa. Ei hih.

Ei ollu hih ei. Mutta Ukko huomas olevasa varsin rauhallinen. Ei ärräpäitä. Ei minkäälaisia tavaroitten paiskimisia. Joka ny ei kasikympoin vauhissa ois kauhian viisasta ollukkaa. Pulssi oli suht tasanen. Miksikö ? No. Ei ollu mitään sovittua menoa. Ei aikataulua. Polttoainetta oli enemmän ku riittävästi tankissa. Rahhaaki ois tarvittaessa. Evväitäki oli. Nii että mikäs se oli ajellessa. Kolohojen seassa. Pittäis varmaan hankkia muuten semmonen venäjänvelienki palijon käyttämä kamerasysteemi autoon. Sais kaikki tollot nauhalle. Vois sitten vaikka juutuupiin niitä ihimisten riemuks laitella. Kuukauven tollo palakintoja vaikka jaella. Iso hih.

Mutta asiaan. Joulu. Ressi. Hulluus. Krääsä. Istukaa ny hyvät ihimiset jo. Antakaa sen joulumielen tulla. Lopettakaa se turhanpäivänen hosuminen ja keskittykä jo niihin hyvviin asioihin siinä ympärillä. Istukaa sohovan nurkkaan ja nostakaa jalat ylös. Ja jos käsillenne tarvitte tekemistä ni ottakaa vaikka puhelin kouraan ja soittakaa se puhelu. Jokkainen tietää kelle. Ukon tarvi moista erikseen sanua. Ni.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki