Kissankultaa ?

Että semmonen päivä. Ette kuule arvaa kuinka suoraan sanuen paskanen oli aamun alotus. Kirjaimellisesti. Että jos teillä on kissoja jokka normaalisti viihtyy kartanolla mutta toisinaan nukkuvat sisällä niin... Jos ne aamuyöstä avvaavat äänijänteitää ihan oikeen naukumalla ja käyvät jopa sängyn vieressä mielipitteesä ilimasemassa... Nouskaa ylös ja päästäkää moinen otus ulos. Pian. Jos ette tunne tarvetta siivota kissan ulostuksia. Sen Ukko teki. Het ku sai silimäsä auki. Nenäontelot kyllä aukes. Ja muuten. Se jätös ei ollu keskellä lattiaa. Ei ees matolla. Se oli konttorin sängyssä. Onneks oli päiväpeite.

Tuommosen tappauksen jäläkeen ei mikkää kyllä pysty ennää aamua pillaamaan. Ei ees se että joutu tuntia ennen suunniteltua ylösnousua herräämään. Koska verikokkeisiin oli matka. Ruttiinia. Sekin on jo ihan arkipäivää että se kohta käsivarresta mistä teillä terveillä otetaan koeputkitipat ni ei vaan Ukolla suostu toimiin. Kuulemma mallia karkaava. Jos ylipäätään siitä kohti löytyy. Pittää tökätä piikki hiukkasen ylemmäs. SIihen missä normaalitallaajilla on hauvislihas. Ukolla moinen on nuoruusvuosien jäläkeen ollu suht käyttämätön. Hih.

Joo. Mutta pari sannaa kelistä. Lunta. Ja toinen sana on... Lunta. Sitä on ny tullu parissa päivässä ainakin vähintään riittävästi. Melekeen jo yli tarpeen. Että jos siellä etelässä eijjoo vielä tarpeeks ni kyllä täältä muutama rekkakuormallinen voijaan lähettää. Peitetään vaikka se arkaatianmäki lumella. Tehhään siitä iso lumilinna. Jäävyttää sitä ei varmaan voi ku ei teillä siellä oo ees pakkasta. Sehän saattas yllättää. HIh. Joo. Ei se hauskaa oo täälläkää. Ihimiset murisee liittymistään ja isommat tiet on meleko puurosia. Tai pirun luikkaita. Että ei se oo heleppua täälläkään. 

Vaan ei niin palijoo hyvvää ettei paremmaks muuttus. Tännää on siirtyny Ukon omistukseen muutama suhteellisen loistava älpeelevy. Ja pari ehti kuunnellakki ennen ku Akka yritti unten mailla viivähtää ennen yöhukia. Mutta kuhan mennee ni soi taas. On se hienoo kuunnella rapsetta ja rohinaa. Ei sen tartte olla mittää tikitaalisesti puhistettua. Hyi. Ukko ei tässä kohti kerjää keneltäkkää yhtään levyä vaan antaa kehotuksen. Ei. Kun määräyksen. Jos teillä on levyjä ja siihen tarkotukseen sopiva soitin ni kuunnelkaa. Nauttikaa. Se einokrööni kuulostaa paremmalta levyltä ku ratiosta. Varmasti. Ni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki