Kalenteri sannoo keskiviikko

Niissannoo. Joku jossain viisaampana on sanonu että aaton tunnit on niitä vuojen pisimpiä. Ukko rohkenee olla hiukan eri mieltä. Ei nämä joulun jäläkeiset päiväkkää niitä kalenterin noppeimpia oo. Matelee. Laahustaa. Jossain laulussa joku kuukaus muuten tekin niin. Siis laahusti. Hetkinen. Eipäs ollukkaa. Ku raahautu. Niinku varisparvi. Mitä lie herra Salo moisella kielikuvalla tarkottanu. Ainaki kysseinen kappale soi aikanaan pyssykylän sotkussa. Monesti. Joo. Sillon oli Ukkoki nuori ja nätti. Ny ennää ja...

Mutta nykyhetkeen. Ukko nukku taas sen yheksän tuntia yöllä. Johtuneeko jostain laneettojen asennosta vai mistä. Tiijä ei. Jonkunnäköstä lentsua kyllä yrittää pukata mutta tuskin se nukuttas sen paremmin. Päivvastoin. Ku kahavit ja murkina maistuu ihan ku ennenki. Elikkäs hyvin. Pikkusen toi kinkku alakaa kyllä jo pursuavan korvista mutta on sitä toki syötykki. Elikkäs runsaasti. Loppuja ollaan jo muokkaamassa erilaisiin appeisiin. Akka just laitto leivinuuniin pitsaa. Nam. Täytteistä yks on kinkku. Joulusemmonen.

Vaan on tännää jo käyty kylilläki. Hajettu Akalle töitä. Käyty päniköimässä. Löyty muuten semmonen vaateharija jota ollaan intternetistä jo tovi etitty. On joitaki toki löytynykki mutta muutaman euron kamppeita ei viitti yksikseen tilata kiitos postin. Jos tavara maksaa vitosen ja postikulut sen kaheksan eurua ni kysymys kuuluu missä on se tolokku. Mutta kysseessä onki posti. Kun tuote ei mee hyvin kaupaks ni nostetaan hintaa. Ei Ukko juuri oo liiketalloutta opiskellu mutta tuntus että siinä vaiheessa hintaa pitäs laskia ???

Mutta mites kissat ? No. Sisu juniorina pittää vauhtia yllä. Välliin on jäähyllä ulukohäkissä. Kyttää lintuja. Verkko välissä ni saalis jää aika laihaks. Nasu taas valavoo ja partioi että lauma on kasassa. Ykskin puuttuu ni se kuuluu. Jos ei satu olleen syömässä. Bella taas nukkuu. Pessee ja nukkuu. Käy syömässä ja vessassa. Ja nukkuu. Leo taas viettäs aikaasa enemmänki sisällä mutta nää sisähirviöt on koko ajan hakemassa hippasille. Ja Leo ei tykkää. 

Sepe taas viettää suurimman osan aikaa pihalla. Jossain liiterin ylisillä varmaan nukkuuki. Kovillaki pakkasilla. Tupu taas on tullu vanahaks. Nukkuu nykyvään Ukon ja Akan välissä. Juu. Ja kun on kooltaan valtava nii... Tintti taas nukkuu suurimman osan päivää naulakon alla laatikossa. Kehittäny ittelleen ison rakon. Käy kerran päivässä hetken ulukona. Jos ei hipsi saunalle avvoimesta ovesta lauteille... Nukkumaan. Hih. Semmosia nää meitin kullanmurut on. Ihania. Ukko lämpimästi suosittellee kissaa ihan jokkaiselle. Enemmän seuraa ku koirasta eikä tartte räntäsatteessa ulukoiluttaa. HIh. Eiku. Ni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Priorisontia

Työ ja kaverit

Neula & Piikki